Natrag


07.03.2017.

ZPC – staro mjesto novo ruho!

Zagrebački plesni centar, uz novi organizacijski tim i vizualni identitet, dobio je i novu web stranicu te nas odsada možete ažurno pratiti i saznati sve informacije – program predstava, aktivnosti za plesnu scenu, program rezidencija i ostale plesne novosti vezane uz rad ZPC-a. Autor novog vizualnog identiteta i web stranice je grafički dizajner Andro Giunio.

Nova faza programiranja i podrške hrvatskim plesnim umjetnicima i koreografima uključuje rezidencije, koprodukcije, reprizne izvedbe, plesno usavršavanje i edukaciju te raznoliki program za sve uzraste i razvoj nove publike.

Zgrada Zagrebačkog plesnog centra, u vlasništvu Grada Zagreba, u studenome 2016. odlukom Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport dana je na korištenje Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM). Odlukom ravnateljice ZKM-a i kazališnog vijeća kazališta, kojom se uvažava i smatra ključnom i neosporno nužnom prvobitna namjena Zagrebačkog plesnog centra, ustraje se da prostor Zagrebačkog plesnog centra bude isključivo namijenjen potrebama cijele suvremene plesne scene.

Programski se usredotočuje na koprodukcije predstava, rezidencijalne programe, programe usavršavanja plesnih umjetnika, međunarodnu suradnju i razmjenu i ostale dodatne programe u području suvremene plesne umjetnosti te je središnje i ugledno mjesto suvremene plesne produkcije Hrvatskoj.