Natrag


01.02.2023.

VELJAČA u znaku KOREOSPEKTRA

Veljača u Zagrebačkom plesnom centru posvećena je Koreospektru, razvojno-koprodukcijskom programu u okviru kojeg će se predstaviti tri premijerne i čak devet repriznih plesnih predstava.

Tijekom veljače publici će se predstaviti tri premijerna plesna projekta realizirana u koprodukciji ZPC-a s Udrugom plesnih umjetnika Hrvatske i Udrugom profesionalnih plesnih umjetnika Puls:

subota, 4. veljače u 20 sati: Odjek Margarete Sinković

subota, 18. veljače u 20 sati: Unisono Nike Disney

subota, 25. veljače u 20 sati: Slučajni izbor Nike Špekuljuk i Marije Dujmić.

Gledatelji mogu pogledati devet repriznih izvedbi projekta nastalih u prethodnim izdanjima Koreospektra.

Među repriznim naslovima koprodukcijske su uspješnice Sabmarina Individue(t) i Talking Head Case u koreografiji i izvedbi Lare Frgačić i Endija Schröttera, Boys Boys Boys Mateje Miković, Igralište 22 UPPU-a Puls te Imam te Margarete Firinger i Jovane Zelenović.

Na kraju najkraćeg mjeseca u godini na rasporedu je Salto animato Filipe Bavčević, Nastasje Štefanić Kralj i Jovane Zelenović u NIIT-ovoj produkciji.

Sve izvedbe počinju u 20 sati.

 

 

Koreospektar je razvojno-koprodukcijski program namijenjen talentiranim mladim i neafirmiranim plesnim umjetnicima čiji se projekti na temelju godišnjeg javnog poziva selektiraju za potporu i produkciju, a kojima se programom omogućuje razvoj, rad i premijerna izvedba novog umjetničkog projekta.

Program i projekti podržani su sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Grada Zagreba te Zaklade Kulture nove.

Fotografija: Eva Šustar za ODJEK, M. Sinković – 2023.