Natrag


28.04.2017.

Svibanj u znaku međunarodnih gostovanja!

Nakon travnja, koji je prošao u znaku čak tri premijere hrvatskih koreografa, u svibnju na red dolaze inozemne predstave.

Već početkom mjeseca, 6. svibnja, u partnerstvu s Austrijskim kulturnim forumom, u sklopu Godine kulture 2017. HRVATSKA – AUSTRIJA, a pod geslom "Zajedno u kulturi", ZPC ugošćuje SEAD BODHI PROJECT, poslijediplomsku kompaniju Eksperimentalne akademije za ples iz Salzburga.

Plesači će u jednoj večeri izvesti dvije kraće predstave: BODHI, u koreografiji Male Kline, dobro znane hrvatskoj publici, i UBUNTU, u koreografiji Site Ostheimer.

SEAD BODHI PROJECT plesački je jaka kompanija koja je izgradila reputaciju obuhvaćajući niz različitih stilova suvremenog plesa, u izvedbi izvrsnih mladih plesača u ključnoj fazi njihovog umjetničkog razvoja. Kompanija je međunarodno predstavljena u više od sto nastupa na festivalima i kazalištima.

 

VIŠE O PREDSTAVAMA POGLEDAJTE OVDJE!

 

Milan Tomašik će 20. svibnja izvesti svoju solo autorsku predstavu pod nazivom SOLO 2016.

Milan je višestruko nagrađivani plesač i koreograf te aktivni član Les SlovaKs kolektiva, jedne od najpoznatijih plesnih kompanija sa sjedištem u Bruxellesu, gdje je i završio jednu od najpoznatijih međunarodnih plesnih akademija P.A.R.T.S. pod vodstvom Anne Terese de Keersmaeker.

2014. godine osnovao je Milan Tomasik & Co te je napravio plesne predstave Hunting season (2014.), koja je dobila nagradu za najbolji dizajn rasvjete na festivalima Kiosk i Gibanica, i predstavu za četiri plesača pod nazivom Silver Blue (2015).

Nakon solo predstava Within (2006.) i Off-Beat (2011.), sa predstavom SOLO 2016 Milan zaokružuje trilogiju solo predstava nastalih u posljednjem desetljeću.

 

VIŠE O PREDSTAVI POGLEDAJTE OVDJE!

 

U sklopu aktivnosti za profesionalne plesače, u kojima se od ove sezone profesionalnim plesačima nudi besplatno usavršavanje uz vodstvo stranih pedagoga i plesača, Magdalena Reiter održat će jednotjedni intenzivni trening za profesionalce, od 2. do 5. svibnja.

Magdalena Reiter je plesačica, koreografkinja i pedagoginja plesa iz Poljske, a živi i radi u Sloveniji. Završila je studij Nacionalne baletne škole u Gdanjsku i P.A.R.T.S. (Bruxelles). Sat će se fokusirati na temu multidimenzionalnog tijela – plesa koji se događa izvan statične vertikale i istražuje složene tjelesne inicijacije.

Za sudjelovanje na radionici potrebno je poslati prijavu i životopis na info@zagrebackiplesnicentar.hr.

 

VIŠE O RADIONICI POGLEDAJTE OVDJE!