Suvremeni jazz

UTORAK / PETAK
19:00 – 20:00
Sivi studio 

VODITELJICA: IDA JOLIĆ

Satovi Suvremenog jazz-a obuhvaćat će kombinaciju suvremenog plesa unutar kojeg ćemo istraživati organski pokret te tehniku jazz dance-a za razvoj motorike, kondicije i brzine. Kroz fiksne vježbe na centru i u prostoru, radit ćemo na fluidnosti, ekspresiji, pravilnom korištenju tijela i muzikalnosti.

Tečaj je namijenjen zrelim polaznicima te je poželjno iskustvo od minimalno tri godine.

Dob: 18+


Ida Jolić (1989., Zagreb) započinje plesnu edukaciju 2011. godine u Tanzfabriku (Berlin) te nastavlja 2015. godine na Odsjeku suvremenog plesa pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu gdje stječe zvanje nastavnika suvremenog plesa.

Od 2019. do 2022. godine koreografira i izvodi plesnu trilogiju Transformeri, s koautorom Marinom Lemićem. Predstava Transformeri ostvarila je nominaciju na Nagradi hrvatskog glumišta 2020. godine u kategoriji najbolje koreografije te je 2019. godine nagrađena s dvije nagrade strukovnih udruga: za najbolju pojedinačnu izvedbu i najbolju koreografiju. S Marinom Lemićem otvara umjetničku organizaciju ON/A.

Od 2019. članica je ansambla Studija za suvremeni ples. Od 2018. predaje kao vanjska suradnica/umjetnička asistentica na Odsjeku plesa pri Akademiji dramske umjetnosti. Redovno održava plesne radionice u Zagrebu i Hrvatskoj. Jedna je od organizatora plesne manifestacije IslanDance koja je usmjerena na suvremenu plesnu i izvedbenu umjetnost na otocima zadarskog arhipelaga.
Članica je Udruge plesnih umjetnika Hrvatske i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

 

Kontakt e-mail adresa: ijolich@yahoo.com

Mjesečna članarina:  36,00 EUR 

Drop-in sat: 6,00 EUR