Suvremeni jazz

UTORAK / PETAK
18:45-20:00
Sivi studio 

VODITELJICA: IDA JOLIĆ

Satovi Suvremenog jazz-a obuhvaćat će kombinaciju suvremenog plesa unutar kojeg ćemo istraživati organski pokret te tehniku jazz dance-a za razvoj motorike, kondicije i brzine. Kroz fiksne vježbe na centru i u prostoru, radit ćemo na fluidnosti, ekspresiji, pravilnom korištenju tijela i muzikalnosti.

Tečaj je namijenjen zrelim polaznicima te je poželjno iskustvo od minimalno tri godine.

Dob: 18+


Ida Jolić (1989., Zagreb) plesna je umjetnica koja djeluje kao izvođačica, plesna pedagoginja i koreografkinja. Završila je plesnu edukaciju u Tanzfabriku u Berlinu i nastavnički smjer na odsjeku suvremenog plesa pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.
Educira se i usavršava na međunarodnim plesnim festivalima Impulstanz u Beču i Vibra u Ljubljani. Kao izvođačica surađivala je s koreografima Massimilianom Volpinijem, Molly Fletcher Lynch, Martinom Sonderkampom, Robertom Clarkom, Jelenom Remetin, Alexandrom Madsen, Rajkom Pavlićem, itd.

Od 2019.-2022. godine koreografira i izvodi plesnu trilogiju Transformeri s koautorom Marinom Lemićem. Dobitnica je strukovne nagrade za najbolju pojedinačnu izvedbu i najbolju koreografiju s Marinom Lemićem za predstavu Transformeri u 2019. godini. S Marinom Lemićem otvara umjetničku organizaciju ON/A koja producira i distribuira predstave, gostovanja, plesne manifestacije i plesne radionice. U 2023. godini samostalno koreografira plesnu predstavu REM. Kao suradnica za scenski pokret u dramskom kazalištu radila je na predstavama Joj, Hrvati (Luda Kuća), Grane smo na vjetru (GK Zorin Dom) i Soba u suradnji sa Teatrom Mašina igre.

Od 2019. godine članica je ansambla Studio za suvremeni ples unutar kojeg je surađivala s koreografima poput Magdalene Reiter, Mateja Kejžara, Irme Omerzo, Ane Kreitmeyer, Petre Hrašćanec, Sergia Matisa i Martine Tomić.

Radi kao plesna pedagoginja sa svim uzrastima u području suvremenog plesa te drži radionice po Hrvatskoj. Redovno održava plesne tečajeve u Zagrebačkom plesnom centru. Od 2018. radi kao vanjski suradnik i gost predavač na odsjeku plesa pri
Akademiji dramske umjetnosti.

Jedna je od organizatora plesne manifestacije IslanDance koja je usmjerena na suvremenu plesnu i izvedbenu umjetnost na otocima zadarskog arhipelaga. Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika i Udruge plesnih umjetnika Hrvatske.

Kontakt e-mail adresa: ijolich@yahoo.com

 

Mjesečna članarina:  40 € 

Drop-in sat: 6 € 

 

— 

Fotografija: Neven Petrović