Suvremeni 3

UTORAK / PETAK
17:15 – 18:45
Sivi studio 

VODITELJICA: IDA JOLIĆ

Tečaj Suvremeni 3 namijenjen je polaznicima koji imaju višegodišnje plesno iskustvo i predznanje u plesnim tehnikama. Na satovima ćemo se baviti kompleksnijim elementima suvremene plesne tehnike te osvještavanjem cijelog tijela kroz zadane vježbe, improvizaciju, rad u paru i kreativni rad. Satovi će sadržavati vježbe u kojima će se jačati centar tijela te kompleksnije plesne sekvence bazirane na kretanju kroz prostor. Kroz plesne sekvence razvijat će se fluidnost, izdržljivost, dinamika i inicijacija pokreta. Dob: 18+


Ida Jolić (1989., Zagreb) započinje plesnu edukaciju 2011. godine u Tanzfabriku (Berlin) te nastavlja 2015. godine na Odsjeku suvremenog plesa pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu gdje stječe zvanje nastavnika suvremenog plesa.

Od 2019. do 2022. godine koreografira i izvodi plesnu trilogiju Transformeri, s koautorom Marinom Lemićem. Predstava Transformeri ostvarila je nominaciju na Nagradi hrvatskog glumišta 2020. godine u kategoriji najbolje koreografije te je 2019. godine nagrađena s dvije nagrade strukovnih udruga: za najbolju pojedinačnu izvedbu i najbolju koreografiju. S Marinom Lemićem otvara umjetničku organizaciju ON/A.

Od 2019. članica je ansambla Studija za suvremeni ples. Od 2018. predaje kao vanjska suradnica/umjetnička asistentica na Odsjeku plesa pri Akademiji dramske umjetnosti. Redovno održava plesne radionice u Zagrebu i Hrvatskoj. Jedna je od organizatora plesne manifestacije IslanDance koja je usmjerena na suvremenu plesnu i izvedbenu umjetnost na otocima zadarskog arhipelaga.
Članica je Udruge plesnih umjetnika Hrvatske i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

 

Kontakt e-mail adresa: ijolich@yahoo.com

Mjesečna članarina:  40,00 EUR // 301,38 kn

Drop-in sat: 8,00 EUR // 60,27 kn