Natrag


03.11.2023.

STUDENI u Zagrebačkom plesnom centru – PREMIJERA, PREMIJERA, PREMIJERA, PREMIJERA !

Evolucija uma, Migracija zraka, Funeral For My 30’s, REM – studeni u Zagrebačkom plesnom centru mjesec je premijera!
Tijekom studenog predstavit će se čak četiri premijerne predstave autorica i koreografkinja nezavisne plesne scene Katarine Đurđević, Jovane Zelenović i Margarete Firinger, Sabine Perry i Koraljke Begović te Ide Jolić, a uz prvi reprizni blok rujanske premijerne predstave alter(N)acija, autorice Ksenije Zec, Zagrebački će plesni centar biti dijelom i ovogodišnjeg izdanja Noći kazališta.

Mjesec premijera otpočinje i završava izvedbom premijerne prestave EVOLUCIJA UMA, Katarine Đurđević, nastale u produkciji UPPU PULS-a, a u okviru rezidencijalnog programa ZPC-a 2023. Time svi one koji ne uspiju osigurati svoje mjesto na premijernoj izvedbi u subotu., 4. studenom, imati će priliku to učiniti za izvedbe u utorak i srijedu, 28. i 29. studenog s početkom u 20 h.

Slijedi reprizni blok alter(N)acije, 7. i 8. studenog, Ksenije Zec u suradnji i izvedbi Une Štalcar Furač, a u produkciji UO 21:21.

Premijerne večeri još jednog projekta nastalog  u produkciji UPPU PULS-a te okviru ovogodišnjeg razvojno-koprodukcijskog programa namijenjenog mladim koreografima KOROSPEKTAR, MIGRACIJA ZRAKA, koreografsko-izvedbenog dvojca Jovane Zelenović i Margarete Firinger, održat će se 10. i 11. studenog s početkom u 20 h.

U subotu 17. studenog slijedi treća premijera FUNURAL FOR MY 30’s, Sabine Perry i Koraljke Begović, nastale u produkciji Udruge Ekscena.

Posljednja premijera mjeseca ujedno je i posljednji plesni projekt podržan u okviru godišnjeg rezidencijalnog programa ZPC-a 2023., nastao u produkciji UO O/NA, a riječ je o prvom samostalnom i s uzbuđenjem iščekivanom projektu plesne umjetnice i koreografkinje Ide Jolić – REM
Premijera je planirana u petak 24. studenog s početkom u 20 h, a repriznom izvebom večer kasnije Zagrebački će plesni centar sudjelovati  u programu Noći kazališta 2023. koji organizira Narodno sveučilište Dubrava.

Realizacijom premijernog programa u studenom predstavit će se i svi plesni projekti nezavisne plesne produkcije ostvareni u okviru ovogodišnje koprodukcijske podrške rezidencijalnog programa ZPC-a koja je uključivala uspješnicu Saše Božića i Simone Aughrerony_a, AGENDA, nastalu u produkciji de facto kazališne družine, te koprodukcijskoj suradnji ZPC-a i Tjedna za suvremeni ples / Hrvatskog instituta za pokret i ples; zatim prethodno navedene predstave EVOLUCIJA UMA Katarine Đurđević i UPPU PULS-a te REM Ide Jolić i UO O/NA u koprodukciji sa ZPC-om.

 

Više o pojedinoj premijernoj predstavi – uskoro, stoga nastavite pratiti mrežne stranice i društvene mreže ZPC-a!

Program u studenom ostvaruje se u suradnji sa sljedećim umjetničkim organizacijama i udrugama: Udruga profesionalnih plesnih umjetnika “PULS”, Udruga Ekscena, UO ON/A, UO 21:21 te Narodno sveučilište Dubrava.

 

Plesno,

ZPC / Zagrebački plesni centar

_

*Korišteni citati segmenti su programskih tekstova predstava i programa te su ZPC-u ustupljeni na korištenje i oblikovanje od strane umjetničke organizacije ili udruge čija je predstava ili radionica dijelom ZPC-ova programa.

** Fotografija: Nina Đurđević za predstavu alter(N)acija – K. Zec / UO 21:21 i ZPC, 2023.