Natrag


15.09.2023.

SHARE: Creative Powers of Art – Posljednje pripreme za prijemijernu predstavu i partnerski sastanak u Errenteriji

Ovih dana u baskijskom gradu Errenteria, gdje se održava treća i posljednja umjetnička rezidencija europskog projekta Share: Creative powers of art, osmero međunarodnih plesača i plesačica iz Francuske, Gane, Kameruna, Gane, Burkine Faso i Hrvatske, predvođeni koreografkinjom Sophie Bulbuyan, dovršavaju posljednje pridpreme za premijernu izvedbu predstave My Dearest Rituals.
U posljednjoj etapi rezidencijalnog razvojnog programa, koji se prethodno održao u National Theatre u Gani i u Zagrebačkom plesnom centru u Hrvatskoj, umjetničkom su se timu pridružila i dva senegalska tehničara, polaznika dvotjednog intenzivnog programa kreativne tehničke obuke održane tijekom kolovoza u Senegalu, pod vodstvom Boruta Cajnka.
Predstava, u izvedbi Tchine Ndjidda, Charlotte Manu, Gabriela Bokorvi, Jone Amezaga del Frago, Tesse Ljubić, Raymonda Siopathisa i Djibrila Ouattara, premijerno će se izvesti u četvrtak, 21. rujna 2023., u Lekuona Fabrici u Errenteriji.
 
U okviru projektnih aktivnosti, uoči premijerene izvedbe, održava se i partnerski sastanak prestavnica partnerskih organizacija projekta – vodeće partnerske organizacije Zavod Exodos iz Ljubljane, Kultura Kreaktiboa – Udala Errenteria iz Erenterije te Zagrebačko kazalište mladih / Zagrebački plesni centar iz Zagreba.
Ispred ZPC-a na prvom fizičkom sastanaku partnerica nakon pandemije COVID-a 19, od 20. do 21. rujna, sudjeluju Martina Nevistić Vukobrat i Petra Begović.
Više o projektu i programskim aktivnostima potražite na shareplatform.art.
_____
ZPC-ovu participaciju u projektu financijski podržavaju EACEA – Kreativna Europa, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske te Grad Zagreb.
______
Fotografija: Borut Bučo Bučinel za Share: Creative powers of art, 2023.