Program plesne pedagogije / PPP /

PROGRAM PLESNE PEDAGOGIJE / PPP /

Program plesne pedagogije je osmišljen za nadolazeće, tek stasale ili nove plesne praktičare, voditelje plesnih programa i odgajatelje iz cijele zemlje koji imaju potrebu za dodatnom edukacijom iz područja kreacije i pedagogije plesne umjetnosti. Radionice su izvedbenog karaktera te potiču autorsku samostalnost, ali i kolaboracijski rad te istraživački pristup tijelu, pokretu i plesu.

Program obuhvaća 12 intenzivnih vikend radionica – autonomnih tematskih jedinica. Svaka radionica je zaokružena kao cjelina za sebe, dok se istovremeno može pratiti i njihov linearni razvoj kroz cijeli program. To znači da se radionicama može pristupiti pojedinačno prema temi koja je zanimljiva polaznici/ku, ili u kontinuitetu kao slijed radionica koje obuhvaćaju bazičnu praksu suvremenog plesa, njenu teoriju i plesnu pedagogiju.

Termini radionica:

17. i 18.01.

28. i 29.02.

17. i 18.04.

15. i 16.05.

12. i 13.06.

Najavni video: https://www.youtube.com/watch?v=zIi5MKxrz6M 

Svaka radionica je podijeljena na dva dana, petak i subotu. Petkom je termin od 17:30 do 21:30 te subotom od 10 do 14, slijedi pauza od sat vremena, pa ponovno od 16:00 do 20:00. Svi termini odvijaju se u bijeloj dvorani Zagrebačkog plesnog centra.

Cijena vikend radionice je 550kn po jednoj osobi. Broj sudionika/ca je ograničen na maksimalno 12 osoba. Prijave za svaku radionicu su otvorene dva tjedna prije početka radionice, a radionica se plaća na žiro račun kojeg ćete mailom dobiti kad podnesete prijavu na programplesnepedagogije@gmail.com, kao i sve dodatne informacije. Uplate za radionicu trebaju se izvršiti najkasnije dan prije početka radionice kako bi mogli prisustvovati radionici.

O NAMA

Rina Kotur i Maja Marjančić

U zadnjih par godina zajedničkim radom u Pučkom otvorenom učilištu na programu osposobljavanja odraslih za Voditelja plesnih tehnika, Rina i Maja potaknute višegodišnjim molbama završenih polaznica i polaznika za nastavkom sadržaja koje su naučile na tom programu, odlučuju se za vlastiti edukativni program koji namjerava zadovoljiti nove potrebe Voditelja plesnih tehnika, ali i svih ostalih zaljubljenika u ples koji se žele dubinski posvetiti i prakticirati kompleksnost umjetničkog medija koji ples predstavlja. Iako vrlo različiti umjetnički, organizacijski i pedagoški putevi Rine i Maje u svom petnaestogodišnjem profesionalnom djelovanju na plesnoj sceni, oni se susreću u više navrata i to u različitim oblicima.

RINA KOTUR – dipl. psiholog, trenutno pohađa edukaciju za Geštalt psihoterapiju. Ima 15 godina profesionalnog iskustva u plesnoj umjetnosti – kao plesačica suvremenog plesa, koreografkinja i pedagoginja. Danas se bavi tajlandskom masažom kao oblikom tjelesnog kontakta u svrhu relaksacije (KućaBalansa), programima plesne pedagogije (POU i PPP) i plesnom praksom za neplesače (PIP KućaBalansa), te istražuje terapijske aspekte tjelesnih praksi.

MAJA MARJANČIĆ – samostalna umjetnica, CMA i docentica na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Nakon završenog studija Povijesti umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, okreće se suvremenom plesu kao profesionalnom pozivu uz koji razvija i njeguje plesnu metodologiju i plesnu pedagogiju. Zadnjih par godina bavi se dramaturgijom suvremenog plesa i baleta, scenskim pokretom i koreografijom za plesne, dramske i operne predstave. Članica je Zajednice samostalnih umjetnika i plesne strukovne udruge UPUH.