Natrag


14.04.2017.

Pretpremijera i premijera predstave #NOTREAL

Pozivamo Vas da nam se pridružite na pretpremijernoj i premijernoj izvedbi nove predstave mladog koreografa Svena Bahata, u suradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom i u produkciji Plesnog studija Liberdance.

Predstava #NOTREAL bavi se proučavanjem odnosa virtualnog i realnog aspekta naših života na način da preispituje stvarnost virtualnog i nestvarnost fizičkog, a istovremeno ne negira vrijednosti oba aspekta.
 

#notreal je simultana stvarnost virtualnog i fizičkog.

Zakonitosti virtualne stvarnosti omogućuju tijelu istovremenu prisutnost u više situacija istovremeno i sa vremenskim odmakom. Tijelo koje vrši akciju u fizičkom prostoru sa sviješću svoje prezentacije i mogućih percepcija drugih u virtualnom prostoru, ulazi u interakciju s virtualnom okolinom kroz fizičku manipulaciju tijela i raznih razina prostora koji okružuju fizičko tijelo i njegovu prezentaciju.

Svakodnevna prisutnost “pametnih” uređaja, konstanta umreženosti i apsolutne dostupnosti, motivi su kojima se stvara vokabular predstave. Predstava se bavi istraživanjem komunikacije kroz virtualni prostor društvenih mreža i promjenama u komunikaciji van virtualnog kao posljedica njegove sveprisutnosti.

Internet postaje platforma, izvedbeni prostor predstave koja se simultano odvija u virtualnom i fizičkom.
 

#notreal je facebook na pozornici / #notreal je pozornica na internetu.
 

Izvođači istovremeno djeluju u virtualnom i fizičkom, kao i gledatelj koji istovremeno prate fizičku predstavu u kazalištu i live streamove istog trenutka na mobilnom uređaju.

ONLINE PROGRAMSKA KNJIŽICA: notreal1970.wordpress.com

Pretpremijerna izvedba će se održati dan ranije, 14. travnja u 20 sati.

REZERVACIJE ULAZNICA NA NAŠOJ WEB STRANICI: 
www.zagrebackiplesnicentar.hr/predstava/notreal

Veselimo se Vašem dolasku!