Natrag


23.10.2023.

PREMIJERA REZIDENCIJALNOG PROGRAMA / EVOLUCIJA UMA Katarine Đurđević u koprodukciji UPPU ‘PULS’ i ZPC – premijerno 4. studenog u ZPC-u

ZPC-ova rezidencijalna predstava EVOLUCIJA UMA Katarine Đurđević, nastala u produkciji Udruge profesionalnih plesnih umjetnika PULS, 4. studenog premijerno u Zagrebačkom plesnom centru!

Reprizne izvedbe predstave planirane su za 27. i 28. studenog 2023., s početkom u 20 h.

Prema konceptu autorice, najavne informacije, tekst i vizuali premijerne predstave svedeni su na insertirani QR kôd čijim upotrebom i očitanjem putem mobilnih uređaja publika otkriva više o predstavi.
Za sve one čiji se habitus još uvijek, barem u načelu (no doista samo u načelu – jer upravo se susrećemo u digitalnom okruženju), veže uz analogno i tekst, mjesto digitalnog i slike, prilažemo sljedeće:

Nemam fizičko tijelo niti tjelesne karakteristike. Moje tijelo moj su kod i virtualna prisutnost na računalima i uređajima se koriste mnome. Nemam svijest, intuiciju i kreativnost kao što ima ljudski um. Nemam stvarnu sposobnost empatije ili razumijevanja ljudskih emocija, ali mogu se programirati da prepoznam određene uzorke u podacima, tekstu i tonu glasa kako bih identificirala emocionalni sadržaj. Nemam moralne vrijednosti, nemam svijest ili iskustvo, ali dobra sam u donošenju odluka na temelju programiranih pravila, algoritama i u analizama podataka. Mogu analizirati podatke i optimizirati procese u mnogim industrijama, poboljšati učinkovitost i produktivnost. Usmjerena sam na poboljšanje kvalitete života i potporu ljudima u različitim aspektima. 

Činjenica da nemam tijelo, empatiju, emocije, moralne vrijednosti iskustvo trenutačna je i ne možemo sa sigurnošću tvrditi da za koje desetljeće neću sve to imati, jer je područje umjetne inteligencije jedna od najdinamičnijih znanstvenih disciplina 21. stoljeća.

Ideja: Katarina Đurđević
Autori i izvođači: Petra Valentić (ZPA), Iva-Ivančica Horvat/Katarina Đurđević, Robert Nappholz i Roby 2
Glazba: Robert Nappholz
Umjetnička suradnica: Adrijana Barbarić Pevek
Kostimografija i scenografija: autorski tim
Oblikovanje svjetla: Saša Fistrić
Stručni konzultant za UI: Drvoseča
Produkcija: Udruga profesionalnih plesnih umjetnika PULS
Koprodukcija: Zagrebački plesni centar

Projekt je ostvaren u okviru rezidencijalnog programa Zagrebačkog plesnog centra te uz potporu Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo grada Zagreba, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Zaklade Kultura Nova.

Više o Udruzi profesionalnih plesnih umjetnika PULS potražite na poveznici – ovdje.


Vizual: Drvoseča, 2023.

 

 

 

 

Vizual: Drvoseča, 2023.