ZADNJA PRIJE NEGO ODEM

Zadnja prije nego odem autorski je projekt u kojem Lada Bonacci, u dvostrukoj ulozi autorice i izvođačice, istražuje vlastito dugogodišnje bivanje (i nebivanje) na sceni, postavljajući sebi i gledateljima pitanja o motivaciji, ustrajnosti, smislu i besmislu, prolazeći nizom izvedbenih situacija koje kreira sama za sebe, kao i za nas koji im svjedočimo. Tom prigodom, kao fiksnim mjestima izvedbe koristi se jednom knjigom koja joj je draga, jednom country pjesmom koju voli i nizom trivijalnih predmeta iz kućanstva.
U solo izvedbi koja balansira na granici fizičkog teatra, komedije, performansa, klaunerije, dramskog izričaja i stand-upa pratimo izvođačicu/autoricu koja pred nama istražuje osobne nemoći, strahove i suočava se s njima, one intimne zakutke duše za koje nemamo svjedoke, već smo s njima sami, jesmo i bivamo. Prolazeći petljama izvedbe, ona otvara afektivni prostor za sebe i publiku, iznenađujući nas duhovitim prijelazima u neočekivano, gradeći predstavu o neuklapanju, o iznevjerenim snovima, ali i o neodustajanju, istovremeno o strahu i o tome kako prebiti strah, suočiti se s njime oči u oči, kao i izvođačica sa svojom publikom – izravno i neposredno.
U predstavi Zadnja prije nego odem autorica razotkriva svoju ranjivost i pretvara je u izvedbenu snagu, univerzalno ljudsku, u kojoj se svatko u publici lako može prepoznati.


Autorica i izvođačica: Lada Bonacci
Potpora na projektu: Silvia Marchig
Video, fotografija, vizuali: Tara Ivanišević
Kostim: Tea Kantoci
Rasvjeta: Marino Frankol
U predstavi se koristi tekstom Molekuli Ivana Tokina (Čestitka i Super).
Premijera: 6. srpnja 2021. u 20 sati, Zagrebački plesni centar
Zahvala: Zagrebački plesni centar i Krešimira Rendulić

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.