YET TO BE BORN

gostovanje

U predstavi Yet To Be Born izvođači su čista materija, objekti u stalnom nastajanju. Gonjena nekom nepovratnom silom kroz određeni sustav prostornih putanja, njihova tijela prolaze stalnu preobrazbu, neprestano se mijenjajući u nove oblike. Nešto umire da bi se nešto drugo rodilo, kroz pokret koji postupno otkriva latentni, ali već postojeći proces. Ono što se još nije manifestiralo, već se događa; miruje dok se ne otkrije. Nudeći beskrajno stanje razvoja, ova predstava razmišlja o našoj percepciji nečeg što se mijenja, o nevidljivoj napetosti s kojom očekujemo i pratimo trenutak preobrazbe.

MARTINA DE DOMINICIS plesačica je i koreografkinja s trenutačnim sjedištem u Beču. Od 2010. godine plesala je u Milanskom baletu, austrijskoj Oper Graz Tanzkompanie, plesnom ansamblu kazališta Pforzheim. Od 2016. godine surađuje s plesnom kompanijom CocoonDance. Između ostalih radila je s Rafaele Giovanola, Nelisiwe Xaba, Vezom Fernandez, Darrelom Toulonom, Tilmanom O’ Donnellom, Manuelom Rodriguezom. Godine 2019., predstavila je svoju prvu cjelovečernju koreografiju Yet To Be Born, nastalu u suradnji s Albertom Cissellom, s kojim je i izvodi.

ALBERTO CISSELLO, plesač i izvođač, trenutačno živi u Beču. Od 2009. godine radi u Italiji, Austriji, Njemačkoj i Švedskoj s kompanijama kao što su Compagnia EgriBiancoDanza, Oper Graz Tanzkompanie, ConTrust Collective, D.ID Liz King i Norrdans. Redovno surađuje s CieLaroque/helene weinzierl u Salzburgu i u međuvremenu stvara svoje koreografije. Godine 2018., kreirao je duet Two In Clock u koprodukciji s CieLaroque, a 2019. s Martinom De Domincis premijerno je izveo svoju prvu cjelovečernju predstavu Yet To Be Born u Bonnu.


Koncept, koreografija, izvedba: Martina De Dominicis, Alberto Cissello
Autor glazbe: Lorenzo Romano
Oblikovatelj svjetla: Boris Kahnert
Izvanjsko oko: Rafaele Giovanola
Uz podršku plesne kompanije CocoonDance, studija Raum 33 – Elio Gervasi, vorANKER Wien, Raw Matters
Izvedeno unutar NRW-Mittelzentrums Bonn
Uz financijsku potporu Ministarstva kulture pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija
Potpora za zagrebačku izvedbu: Austrijski kulturni forum, Zagreb
Trajanje: 45 minuta

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.