VOLI ME NJEŽNO – 39. TJEDAN SUVREMENOG PLESA

Kristijan Krajnčan i Tsarina Marinkova Krajnčan su glazbenici. On je kompozitor, bubnjar, čelist, ali i filmski redatelj i improvizator; ona je klasično obrazovana pijanistica. Susreli su se tijekom studija u Nizozemskoj, zaljubili se, vjenčali devet godina kasnije i danas imaju kćer. Žigan Krajnčan je plesač i koreograf, Kristyna Šajtošová također; susreli su se na plesnoj radionici u Kini 2016.

Ova je prezentacija dio međunarodnog projekta Perform Europe, a gostovanje se realizira kroz suradničku mrežu East is Best.

Očaravajuća, fragmentirana, priča o ljubavi četvoro protagonista: braće Krajnčan (Slovenija), Tsarina Marinkova (Bugarska), Kristyna Šajtošova (Češka). Dvije neobične priče koje su ovo četvoro umjetnika navele na njihov prvi zajednički projekt a kojeg tkaju iz životnih prilika: od trenutka upoznavanja do prvih ljubavi, partnerstva, do zajedničkog plesanja i sviranja. Kroz klasičnu i improviziranu glazbu, fiksiranu i improviziranu koreografiju, koncert se pretvara u scenu za dvoje plesača. Susret, adaptacija, žudnja, čarolija, tuga, nježnost, sjećanja.

Love Me Tender/ Voli Me Nježno je vrhunska poetizirana vizualno-zvučna poezija koja oslobađa čula, maštu. Brojne su nijanse, samo jedna je ljubav.


Autori i izvođači: Žigan Krajnčan, Kristyna Šajtošová (koreografi- plesači), Kristijan Krajnčan (cello, efekti), Tsarina Marinkova Krajnčan (klavir)
Glazba: K. Krajnčan, L. van Beethoven, F. Chopin, F. Schubert, C. Debussy, S. Rachmaninoff
Oblikovanje rasvjete i fotografija: Borut Bučinel
Dramaturgija: Andreja Kopač
Trajanje : 50 minuta
Produkcija: EXODOS Ljubljana
Ko-produkcija: Cankarjev dom
Potpora: Ministarstvo kulture Republike Slovenije, Grad Ljubljana
Premijerna izvedba: 8. srpnja, 2019. Cankarjev dom​​

Blagajna je otvorena sat vremena prije početka predstave na lokaciji izvedbe.
Rezervacije vrijede do pola sata prije početka predstave.
Rezervacije i upite šaljite na: hipptsp@gmail.com
Plaćanje: gotovina
Info: hipptsp@gmail.com

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.