VIOLA, JA I NAS DVIJE

Plesati te istovremeno stvarati i reproducirati glazbu za taj ples, svirati plešući ili plesati svirajući neka su od pitanja na koja izvođačica Nastasja Štefanić pokušava odgovoriti kroz svoj novi autorski rad naziva VIOLA, JA I NAS DVIJE. Instrument u dodiru sa živim tijelom kao da i sam postaje živ i ostaje živim posredstvom zvuka koji se stvara. Poigravanjem s hibridnom formom solo-dueta autorica se „otvara“ pred gledateljem propitkujući vlastitu sebe, svoje glazbeno i plesačko ja.

 

Nastasja Štefanić rođena je 1989.godine u Slavonskom Brodu. Od 2004. živi u Zagrebu gdje trenutačno radi i djeluje kao profesionalna glazbenica, plesačica, koreografkinja te glazbeni i plesni pedagog . Završila je preddiplomski i diplomski studij viole na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Pripada prvoj generaciji studenata suvremenog plesa na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu gdje je u lipnju 2016. godine završila preddiplomski studij, smjer- plesač suvremenog plesa. Plesno se usavršavala na nekoliko radionica i seminara u Hrvatskoj i inozemstvu. Surađuje s brojnim hrvatskim i stranim plesnim umjetnicima(Zrinka Šimičić Mihanović, Petra Hrašćanec i Saša Božić, Thierry Smits…) te se bavi autorskim radom. Kao glazbenica i plesačica nastupala je diljem Hrvatske i u inozemstvu (Belgija, UK, Grčka, Njemačka, Estonija, Italija, Slovenija, Austrija, Mađarska). Dobitnica je brojnih nagrada i stipendija među kojima je i Rektorova nagrada za koreografiju Cadenza per 6. Radi kao asistentica na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.


Autorica i izvođačica: Nastasja Štefanić

Kostimografija: Dalibor Šakić

Oblikovanje svjetla: Marino Frankola

Umjetnička i produkcijska podrška: Koraljka Begović

Grafičko oblikovanje: Paula Šantić

Snimanje i Fotografija: Neven Petrović

 

Projekt je dio rezidencijalnog programa Zagrebačkog plesnog centra te je podržan sredstvima Ministarstva kulture RH, a ostvaren u suradnji s Udrugom plesnih umjetnika Hrvatske i Kazališnom družinom Kufer.

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.

Trailer:

https://youtu.be/kabb-Ve1kZI