ŽENSKI FILMSKI FESTIVAL i MILIJARDA USTAJE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA, 2024.

U okviru cjelogodišnjih aktivnosti Ženskog filmskog festivala i Inicijative Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama (OBR Croatia), u srijedu, 14. veljače 2024., s početkom u 20 h, u Zagrebačkom plesnom centru održat će se program pod sloganom Ustanimo za slobodu, budi novi svijet!

Program počinje u 20 sati okupljanjem u foajeu Zagrebačkog plesnog centra, nakon čega slijedi kazališna predstava Ljubavne pjesme za dobre djevojčice dramaturginje Rone Žulj, u režiji i izvedbi Mirana Kurspahića te projekcija videa Vanje Vaščarca.

U 20:15 sati  panel diskusija na temu “Nasilje u vezama (mladi)” u kojoj sudjeluju: pučka pravobraniteljica Tena Šimonović Einwater, zastupnik u Europskom parlamentu Predrag Fred Matić, nezavisna konzultantica (femicid) Dunja Bonacci Skenderović, predstavnica i stručnjakinja Ženske sobe (seksulano nasilje) Majom Mamula, Rona Žulj, autorica “Pjesme za dobre djevojčice” te Rada Borić, regionalna koordinatorica inicijative Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama.

Program završava u 21:20 sa zaključkom panel diskusije i završnom riječi Danijele Stanojević, umjetničke direktorice i producentice ŽFF/OBR.

 

Ljubavne pjesme za dobre djevojčice je monologkoji nas u šest sve zahtjevnijih etapa vodi kroz um zlostavljača, njegovu logiku i postupke, od zavođenja partnerice do sanjarenja o njezinu ubojstvu. U izvedbi Mirana Kurspahića podržanoj video projekcijama Vanje Vaščarca, gledateljima i gledateljicama se raskrinkavaju suptilni i manje suptilni mehanizmi toksičnih ljubavnih veza.
Tekst je nastao 2021. u sklopu projekta Sigurna kuća organizacije 6GTA.

Ustanimo za slobodu, budi novi svijet!

#onebillionrising

#riseforfreedom


Ulaz slobodan.

Program se izvodi u okviru i u organizaciji Ženskog filmskog festivala i Inicijative Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama / One Billion Rising Croatia te Danijele Stanojević.

Više o cjelogodišnjem programu festivala i inicijativi te kako ih podržati potražite – ovdje.

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.