Tjedan suvremenog plesa / DANCE IS NOT FOR US

Poput grčkih tragedija i priča o gradovima, Beirut je grad boli; poput one koju osjetimo “kada imamo dojam da nas SLON gnječi ljubavlju i pažnjom”. Trenutak kada nježna koža postaje sve težom.
Nakon što prođu brojne godine i vrijeme ljudi će pripovijedati svoje priče o gradovima i tada će za Beirut reći kako je “iz neba pao jedan veliki slon i tako zgnječio grad”.
Nitko ne zna kako, ali takva bi priča bila najvjerodostojnije tumačenje razoga zašto se grad poput Beiruta, sa svim ljudima, ulicama, kućama i morem urušio i nestao.

Omar Rajeh putuje natrag u prošlost. Sam na sceni, on pleše i priča o intimnoj prošlosti koja više ne postoji, o polaganom nestajanju prizora pa i onih prividnih.
O prošlosti koja se nije pretočila u budućnost, te koju su zaustavili.
Prizori, značenja, osjećaji, ljudi, sretni trenutci, sve se to zamrznulo. On kao da se suočava sa Svijetom bez prošlosti te se današnja priča ne podudara sa slikama iz prošlosti.

Kao da to što on danas proživljava nema svoju prošlost, tako on nastoji stvoriti neka svoja nova iskustva kako bi zamijenio ranija, kako bi im dao nova značenja ne bi li se tako uklopio u stvarnost današnjice.


Koncept, scenografija, koreografija: Omar Rajeh
Asistant koreografa: Mia Habis
Kompozitori: Joss Turnbull & Charbel Haber
Oblikovatelj svjetla: Christian François

 

Fotografija: Fotografija je ustupljena od izvora – Tjedan suvremnog plesa.


Predstava se izvodi u okviru 40. Tjedna suvremenog plesa, u organizaciji Hrvatskog instituta za pokret i ples.
Više o cijelokupnom festivalskom programu potražite te ulaznice kupite via mrežne stranice Festivala, danceweekfestival.com.

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.