Truth to Power Café

Truth to Power Café je umjetnički projekt zamišljen kao međunarodna platforma za slavljenje moći slobode govora i političkog aktivizma kroz jednosatnu izvedbu u kojem se ujedinjuju tekst, poezija, glazba, slika i sudionici. Domaćin izvedbe je autor Jeremy Goldstein. Tijekom nastupa Jeremy poziva osobe svih dobi, uvjerenja i društvenih pozadina da pred publikom odgovore na pitanja „Tko ima moć nad tobom i što bi im poručio?“. Sudionici se odabiru unaprijed putem osobnih i javnih poziva. Time će se okupiti zajednica, a do deset sudionika iz Zagreba će sudjelovati u izvedbi.

Govorenje istine instancama moći vuče korijene iz antiratnih pokreta, ali u ovom dobu post-istine, alternativnih činjenica i lažnih vijesti, naširoko je prihvaćeno tumačenje tog pojma u smislu obraćanja autoritetima ili ljudima na položajima koji istinu ne žele čuti. Hoćete li uputiti riječ svojim roditeljima, bratu ili sestri, političaru, ljubavniku, stanodavcu, susjedu, vjerskom vođi, šefu, bankaru, skrbniku ili samo najboljem prijatelju? Vrijeme je da im kažete istinu prije nego li je prekasno.

Jeremy Goldstein je queer producent, pisac i izvedbeni umjetnik te HIV+ aktivist pri organizaciji ACT UP London. Njegov rad je opisivan kao „evokacijska teatralna zemlja čudesa“ (Guardian). Godine 2000. je osnovao London Artists Projects, postavljajući i producirajući predstave s velikim brojem proslavljenih umjetnika te osvajajući nagrade, uključujući Evening Standard, Fringe First, h.Club, London Cabaret and BBC Audio Drama. Time Out ga je 2012. proglasio jednim od sto najutjecajnijih osoba u britanskoj kulturi zbog „dokazivanja da političko kazalište može biti zabavno i urnebesno“. Natupao je s brojnim queer ikonama kao što su Penny Arcade, Bette Bourne, Mark Ravenhil i Marc Almond.


Creator and Host: Jeremy Goldstein
Verse: Henry Woolf
Director: Jen Heyes
Photography: Sarah Hickson
Banners: Ed Hall
Music: David Bowie and Sven Ratzke

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.