Traveloque

Ishodište projekta nalazi se u susretu izvođačkog tima koji se sastoji od mladog (Flego, Vrdoljak) i starijeg izvedbenog para (Sibila, Valenta). Su-postavljajući te dvije izvedbene kvalitete i snage (mladost nasuprot iskustvu) TRAVELOGUE otvara niz intrigantnih pristupa istraživanju plesnog nasljeđa, kao i mehanizma pamćenja, pohranjivanja, ali i predviđanja budućnosti plesa.

Nasljeđe, njegov značaj i prijenos na nove generacije te percepcija i recepcija u odnosu na njihove prethodnike podliježe procesima neograničene reinterpretacije, recikliranja i preobrazbe u novi koreografski jezik. Aktivacija izvedbenosti je i u mogućnosti odbacivanja i anti-interpretacije, grešaka u tumačenju i teškoća s arhiviranjem plesa kao živoga umjetničkoga medija. Rad je inspiriran poezijom Maka Dizdara.

Makovim riječima: „Ti znaš da put od tebe do mene nije isto što i put od mene do tebe“

 

Tranzicijsko fikcijsko kazalište – TRAFIK, osnovano je u Rijeci 1998. godine, tako na ovom 35 izdanju Tjedna suvremenog plesa obilježava svojih 20 godina kontinuiranog djelovanja na hrvatskoj nezavisnoj izvedbenoj sceni. Predstava Travelogue, koju za TRAFIK potpisuje jedan od njegovih osnivača Žak Valenta, spontano, a prigodno, bavi se upravo prijenosom generacija, u energetski nabijenom prostoru oslobađanja od vlastitih memorija, fizičkih arhiva i  figura umjetničkih autoriteta. Scenografija, subjekti i fantazmi, čija promocija slijedi nakon izvedbe,  publikacija je scenografkinje Lare Badurine i teoretičara Andreja Mirčeva  „svojevrsni foto-roman, kojim identiteti Trafikanata/ica bivaju izmješteni u teksturu urbanog krajolika i asocijativno se relacioniraju spram različitih riječkih destinacija“. Program završava zajedničkim partijem TRAFIKA i TSP-a koji je sve ove godine, sustavno predstavljao TRAFIKove radove zagrebačkoj publici.

Iva Nerina Sibila


Autor: Žak Valenta

Koautori i izvođači: Toni Flego, Iva Nerina Sibila, Žak Valenta, Eleonora Magdalena Vrdoljak

Vizualni identitet: Lara Badurina, Dajana Jurman-Osip

Glazba i zvuk: Dario Dimitrović, Dušan Maksimovski

trafik.hr

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.

Trailer:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=52&v=T6bYQ3O4Dkk