Tjedan suvremenog plesa: Inkluzivna plesna radionica

Inkluzivna radionica suvremenog plesa pod vodstvom Veere Suvalo Grimberg, koreografkinje švedske skupine Danskompaniet Spinn, profesionalne plesne skupine koja djeluje u švedskom gradu Gothenburgu i koja svoje radove prezentira sve više u međunarodnom kontekstu.

U svom se radu Spinn rukovodi principom da je ples umjetnički izraz koji propitkuje stereotipe o tome što ples jeste i što može biti; različita tijela, različitih mogućnosti susreću se kroz nove i drugačije načine stvaranja i predstavljanja umjetnost pokreta I plesa.

U ovom svijetu svi su dobrodošli. Ovdje nije bitno koliki broj pirueta možete odvrtiti, već što izražavate kroz piruete koje izvodite. U tom kontekstu ovakva vizija vrlo je bliska hrvatskom kolektivu IMRC, kao i principima inkluzivne prakse koje Festival promovira već više od tri desetljeća!

Broj mjesta je ograničen. Prijave se zaprimaju po redu javljanja, no prednost imaju osobe koje se bave plesom u području suvremnog plesa s naglaskom na inkluzivnoj praksi, te oni koji su pratili predstave Trippel skupine Spinn i Solo za Nereju skupine IMRC na festivalu.

Prijave: edukacija@plesnicentar.info


Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.