Tjedan suvremenog plesa: BREAK DANCE RADIONICA

Radionica je za otvorena za sve mlade i oni koji se tako osjećaju (muške i ženske) sa i bez iskustva u plesu. Cilj nam je polaznike upoznati s osnovama break dance tehnike i otkriti im mnogobrojne mogućnosti i spektar pokreta koje ona nudi. Učit ćemo slobodne pokrete i kreiranje sekvenci kako bismo sastavili kratku koreografiju, koju će grupa izvesti na kraju radionice.

TRAJANJE:
90 minuta s 15 minutnom pauzom

SADRŽAJ:
-zagrijavanje i istezanje
– temelji B-boyinga
– Break-dance osnove
– tehnika na podu
– stilovi i oblici
– grupna koreografija
– cool down i istezanje

Preporuča se obući sportsku odjeći u ponijeti bocu vode.

Radionica je besplatna. Broj mjesta je ograničen. Prijave se zaprimaju po redu javljanja. Prednost za radionicu imaju svi s kupljenom ulaznicom za predstavu AVALANCHE, 31. 05. 2017. DK Gavella, 19.30h

Prijave na: edukacija@plesnicentar.info


Voditelj Dani Pannullo (Španjoska) urbani ples stil stapa sa suvremenim plesnim tehnikama. Dani Panullo i njegova plesna skupina The Dani Pannullo Dance Theatre vodeći su majstori na području urbanog plesa u Španjolskoj, te njegove popularizacije kroz stapanje s tehnikama suvremenog plesa.

Razni utjecaji i drugih medija, koji pridonose formiranju jedinstvenog stila ove grupe umjetnika, uključuje i break dance uz virtuozne gimnastičke elemente, koje uvodi na međunarodne pozornice,a grupu koja postoji od 1998. godine, drže tako u samom vrhu suvremenog španjolskog plesa.

Specifična tehnika koju Dani razvija uključuje i infuziju maštovitih reinterpretacija drevnih i tradicionalnih plesnih stilova i filozofija koje inkorpirira u urbani izričaj.

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.