TALKING HEAD CASE

Dvije glave su bolje od jedne?
Utišavamo se kako bi se mogli čuti.
Zajedno smo jači.
Zajedno smo pametniji.
Ako uspijemo – dijelimo slavu,
ako ne uspijemo – upiremo prstom.
Odgovornost dijelimo po zasluzi.
Zasluge po odgovornostima.
Jedan mozak dijelimo u glavama.
Utišavamo sebe kako bi se mogli čuti.

Nova plesna predstava u SABMARINE produkciji na površinu izvlači duboko zakopane kontradikcije koje se skrivaju unutar naših tijela postavljajući pitanje: Koji je to najidealniji mehanizam za pomirenje vlastitog sa tuđim svjetovima?

Krećući se između orkestriranog zajedništva i karakterima naglašene samostalnosti, plesači Endi Schrötter, Lara Frgačić, Silvija Musić i Karlo Topolovec na sebe preuzimaju zadatak suočavanja sa unutarnjim svijetom likova koje su kreirali; sa osjećajima ukočenosti, nemirnosti, neodlučnosti i netrpeljivosti.

Koreografi Endi Schrötter i Lara Frgačić u suradnji s dramaturginjom Marijom Androić stvorili su predstavu koja odiše izvrsnošću plesne tehnike, no ne ostaje samo estetski privlačna. Autorska glazba Jana Kozumplika nedvojbeno doprinosi dinamici predstave naglašavajući atmosferu pojedinih situacija, uz atraktivne kostime Paule Zoričić te dizajna svjetla Sare Bundalo.


koreografija: Endi Schrötter i Lara Frgačić
dramaturgija: Marija Androić
izvođači: Endi Schrötter, Lara Frgačić, Silvija Musić i Karlo Topolovec
oblikovanje zvuka: Jan Kozumplik
kostimografija: Paula Zoričić
oblikovanje rasvjete: Sara Bundalo
fotografija: Katarina Hrabar
plakat: Leon Žilavi
producenti: Sabrina Herak Smoković i Marin Leo Janković

Predstava je nastala u SABMARINE produkciji, a u suradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom u okviru programa Koreospektar. Projekt je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba i Ministarstva kulture i medija RH.

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.