Takao Kawaguchi: Usporeno tijelo

U ovoj izvedbi, kao da je riječ vježbi crtanja u nekoj likovnoj klasi, publika / sudionici okružuju i crtaju po tijelu modela / izvođača koji se neprestano, no gotovo neprimjetno, kreće. Riječ je o tijelu, o brzini kretanja I o načinu na koji promatramo navedeno u svijetu u kojemu se samo slike tijela neprekidno konzumiraju.

Od svog početka, od ljeta 2013., projekt je za cilj zadao 100 susreta od kojih je već realizirano 23. Na festivalu Perforacije Zagreb, Kawaguchi će održati prezentaciju na kojoj prikazuje ranije izvedbe te predstaviti projekt jer je sljedeća faza projekta potraga za budućim suradnjama s kojima bi se projektu pristupilo i s kinematografskog gledišta.

Vaša je suradnja u crtanju po tijelu, kao i u diskusiji, hvalevrijedna i dobrodošla.


Takao Kawaguchi plesač, izvođač i koreograf, koji živi i radi u Tokiju. Od 1996. godine djeluje u sklopu Type japanske multimedijalne performerskom skupine, a od 2003. i kao samostalan umjetnik.  Njegov rad povezuje zvuk i likovnu umjetnost kombinirajući elemente svjetla, zvuka i videa.

Neki od njegovih djela su DiQueNoVes (Say You Don't See) (2003), D.D.D. – How Many Times Will My Heart Beat Before It Stops? (2004), Good Luck (2008) i TABLEMIND (2011). Od 2008. godine, Kawaguchi je radio na seriji site-specific solo performansa, poznat kao "savršeni život". Kawaguchi se također bavi i butoh plesom.

U sklopu svog kinematografskog djelovanja,  u razdoblju od 1996. do 1999. godine bio je direktor Tokyo International Lesbian and Gay Film festivala. Osim toga bavi se i prevoditeljskim radom, a između ostalog je preveo knjigu Chroma into Japanese britanskog eksperimentalnog filmaša Dereka Jarmana.

Godine 2009. glumio u kratkom filmu Edmunda Yeola Kingyo koji je bio u konkurenciji na Venecijanskom filmskom festivalu.

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.