SYMPÓSION / GOZBA

SYMPÓSION / GOZBA

Ovo djelo s polazištem u Aristofanovu govoru u Platonovoj Gozbi putovanje je odnosom ljubavnog para, nama samima i našom sviješću, u svrhu svjesne potrage za identitetom.
Napetost zbog fizičkog sjedinjenja dvaju tijela u stalnoj žudnji za ponovnim spajanjem, želja je koja nadahnjuje i pokreće tijela, jer veza, emocionalna ili neka druga, uvijek pretpostavlja kretanje, razmjenu, korak prema drugome i istodobno uzmak, stalnu potragu za nama samima i onime što je drukčije od nas.
A kad se ljubav, kao izravna i duboka emanacija naše jedinstvenosti, i time naše individualnosti i nedjeljivosti, sudari sa strahom od gubitka i krhkošću našeg postojanja, pred sobom imamo apsolutno čist i iskren osjećaj ljubavi i shvaćamo koliko je jedinstvenost našega bića nerazmrsivo povezana s jedinstvenošću drugog.
U ovom slučaju pokušaj ponovnog sjedinjenja, napetost iz želje za cjelovitošću, odnos koji nikad nije posve zadovoljen jer nemoguće je ponovno biti „jedno tijeloˮ, razmatraju se u vezi para koji pokušava raščlaniti svoj odnos i razne dinamike u njemu.


Ideja: Giovanni Leonarduzzi i Lia Claudia Latini
Koreografi: Giovanni Leonarduzzi i Lia Claudia Latini
Izvođači: Giovanni Leonarduzzi, Lia Claudia Latini
Dramaturg: Claudio Cadario
Oblikovatelj rasvjete: Stefano Mazzanti
Video: Francisco Santacruz Montes, Brendan Visscher Canarie
Kostimografkinja: Lia Claudia Latini
Scenograf: Enzo Mologni
Glazba: Maurizio Cecatto / Dj Aron Shorty
Producent: Claudio Cadari

Predstava je nastala u okviru partnerskog projekta Pan-Adria u kojem sudjeluju En-knap (Kulturni centar Španski borci, Ljubljana), Slovensko narodno gledališče Nova Gorica, Moment (Maribor), HKD na Sušaku (Rijeka), Zagrebačko kazalište mladih (Zagrebački plesni centar), Mediteranski plesni centar (Svetvinčenat) i Artisti Associati (Gorica).
Ko-producent: Festival Hangartfest, Pesaro (IT)
Potpora: Artifici. Residenze Creative FVG

Uz potporu: Ministarstva kulture Republike Slovenije, Ministarstva javne uprave Republike Slovenije (platforma Neodvisni), Ureda za kulturu grada Ljubljane, Ureda za kulturu grada Maribora, Ureda za kulturu grada Nova Gorica, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo, Istarske županije, Ministarstva kulture Republike Italije, regije Friuli Venezia Giulia, GO! 2025: Nova Gorica – europska prijestolnica kulture, Grada Nova Gorica, Fondacije CaRiGo

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.