Sounded Bodies Festival / NEUSPJEH

Neuspjeh (u originalu: La consagración de nadie) je priča operne pjevačice i glumice Micaele Fariñe  koja nikad nije uspjela doći do operne scene u Buenos Airesu. U dokumentarnom stilu, ona odlučuje napraviti osobni biodramski projekt, ispričati priču, svoj put u umjetnosti, zauzeti mjesto i pronaći pljesak kojeg u opernom svijetu nikada nije čula.

Predstava isprepliće uspjeh, talent, sudbinu, osujećene snove, izazove, obitelj, pretke, iskorjenjivanje, učitelje i ljubav te potrebu za napuštanjem svega poznatoga i odlaskom u nezaustavljivu potragu za posvećenjem. 

Umjetnici uzimaju koncept “posvećenja” da bi istražili Micaelinu povijest i osobno iskustvo. Kada i zašto netko postaje legitimnim/om umjetnikom/com?

Što znače aplauz i puna soba, a što neuspjeh, ili prazna soba?


IZVODI: Micaela Fariña
REDATELJ: Gonzalo Quintana
ASISTENTICA REDATELJA: Kika Monte
TEHNIČKA VODITELJICA: Mariana Castellucci
VIZUALI I DIZAJN: Nicolás Pota i Malena Massat
FOTOGRAFIJA:  Gastón Marín
PRODUKCIJA: Udruga Domino, Primavera dei Teatri, FIBA

 

Predstava nastaje kao rezultat rezidencije argentinskih umjetnika u koprodukciji udruge Domino, u okviru Sounded Bodies festivala. 
Predstava se izvodi u okviru Sounded Bodies festivala, u organizaciji  Udruge Domino. 
Više o cjelokupnom festivalskom programu potražite na mrežnim stranicama Festivala – OVDJE.

Cijena ulaznice: 10.00 € redovna / 8.00 € s popustom (članove Udruga UPUH, UPPU Puls te SPID, za polaznike EDU ZPC programa, učenike, studente i umirovljenike)

 

Projekt su financijski podržali Gradski ured za kulturu i civilno društvo, Ministarstvo za kulturu i medije Republike Hrvatske i Zaklada Kultura nova.

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.