SOUND OF THE TRAP

Radeći na ovoj predstavi, Cecilia Bengolea proučila je babilonsku knjižnicu plesa i osjećaja. U toj knjižnici pohranjena su razna djela, od plesova naših predaka preko povijesnih plesova do onih suvremenih.

U svom radu Cecilia Bengolea usredotočila se na različite tjelesne konstrukcije i plesne kulture, stvarajući cadavre exquis pun slika, povijesnih referencija, suvremenih i narodnih plesova koji se isprepleću sa snimljenom glazbom i zvukom uživo.

Sound of the Trap hrani duhovno tijelo jamajčanskim plesom dancehall, argentinskom cumbijom, bolivijskim plesom vjetra, mađarskim i tirolskim narodnim plesovima te koreografijom koja je nastala kao odgovor na industrijsku revoluciju između dvaju svjetskih ratova. Sound of the Trap odzvanja i Mozartovom simfonijom, suvremenom obradom songova iz mjuzikla Moje pjesme, moji snovi, afro trapom i cumbijom.

Prije studija na Salzburškoj eksperimentalnoj plesnoj akademiji (SEAD) 2002/2003, Cecilia Bengolea izvodila je monologe Thomasa Bernharda u Buenos Airesu. I u ovom djelu odražavaju se Bernhardov apokaliptični diskurs i autobiografski tekstovi.

Cecilia Bengolea (Argentina) koreografkinja je i plesačica, rođena u Buenos Airesu, s boravištem u Parizu. Studirala je antropologiju plesa i povijest umjetnosti na Sveučilištu u Buenos Airesu i pohađala koreografski program Ex.e.r.ce Mathilde Monnier (2004). Cecilia Bengolea plesala je i koreografirala s Joãom Fiadeirom, Claudijom Triozzi, Marcom Tompkinsom, Alainom Buffardom, Mathilde Monnier, Trajalom Harrellom, Marlene Monteiro Freitas, Monikom Gintersdorfer i Knutom Klaßenom i drugima. Suradnja od 2005. između Cecilije Bengolea i Françoisa Chaignauda urodila je raznim djelima koja se izvode na svjetskim plesnim pozornicama i međunarodnim festivalima (u Europi, Japanu, Koreji, Brazilu, SAD-u). Godine 2009. osvojili su nagradu pariških kritičara za koreografsko otkriće.

 

 


Cecilia Bengolea i BODHI PROJECT

Koreografija: Cecilia Bengolea i plesači BODHI PROJECT-a

Plesači: Tina Forès-Hitt, Máté Horváth, Ruby Frances Jones, Luca Kancsó, Tilly Sordat, Félix Urbina Alejandre, gost: Camilo Mejia

Oblikovanje svjetla: Frank Lischka

Trajanje: +/- 60 minuta

Produkcija: SEAD i SZENE Salzburg

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.