SHAMEBOX – 39. TJEDAN SUVREMENOG PLESA

U predstavi Shamebox Iva Sveshtarova i Willy Prager sami u bliskom susretu sa sramom, zajedno, u kutiji na pozornici u nastojanju da pobliže istraže materiju. Ulaze u nju poput djece nošene svojom neobuzdanom, čak drskom, znatiželjom. Ali igra je okrutna, a infantilne čežnje ubrzom postaju još besramnije. Kako bi nastavili igru, Sveshtarova i Prager koriste i sigurnost virtualne kutije koju im gracilno pruža virtualni prostor. Često i na okrutni način, ali i groteskno smiješan način. Koliko dugo može ova igra trajati, te koliko dugo mogu umjetnici izdržati ovu predstavu o sramu?

 

Iva Sveshtarova i Willy Prager su nezavisni umjetnici koji djeluju u području suvremenog plesa i izvedbenih praksi. Diplomirali su kazlište u Sofiji (Theatre Studio „4XC“) te “Synthetic Stage Arts” na Sveučilištu u Plovdivu. Iva je nedavno završila i MA program “Choreography and Performance” u Njemačkoj (Institute for Applied Theatre Studies in Gießen, Germany) a Willy MA SODA pri UdK-HZT- u Berlinu, Njemačkoj.

2005. godine osnovali su Brain Store Project fondaciju. Zajedno sa Stephanom Shtereffom, Brain Store Project je i osnivač međunarodnog festivala Antistatic (www.antistaticfestival.org).

Brain Store Project je parner i u suradničkim mrežama Nomad Dance Academy i Life Long Burning.

​Ova je prezentacija dio međunarodnog programa Perform Europe 2022 i realizirana je kroz suradničku mrežu East is Best.


Ideja i realizacija: Iva Sveshtarova i Willy Prager
Savjetnici: Nelly Miteva i Mira Todorova
Glazba: Emilian Gatsov – Elby
Fotografije: Boryana Pandova
Asistent: Elena Boto
Izvode: Iva Sveshtarova and Willy Prager
Organizacija: “Б brain С store П” project i DNK – prostor za suvremeni ples i izdvedbene umjetnosti
Trajanje: 65 minuta

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.