ROOM N*13

Room N°13 novi je projekt koji se nadovezuje na Room N°7, premijerno odigranom prošle godine u suradnji Dance Company &M i Judite Franković.

Prije dvije godine u "The New Yorker"-u izašla je priča novinara Gay Talese-a o Geraldu Foosu, Amerikancu koji je 1966. godine kupio motel na čijim je stropovima izbušio rupe i promatrao svoje goste punih trideset godina, svjedočeći između ostalog i ubojstvu koje nikada nije prijavio.

Inspirirana pričom, predstava Room N°7 te i Room N°13 pričaju o potrebi promatranja i gledanja koja je u današnje vrijeme uistinu postala kruh kojim se hranimo.

Istražujući neiscrpnu temu voajerizma kreativni tim proučava potencijalne goste i radnike unutar jednog oronulog i derutnog Motela kroz uvid u razne sobe i prostore istoga.

Neki karakteri koje istražujemo su sa ovoga svijeta, neki sa onog drugog, dok su neki samo metafore za odnose.

U Room N°13 našeg Motela, gledatelji ce imati priliku svjedociti kako Judita Franković i Marko Cindrić u ulogama profesionalnih ubojica Mr. I Mrs Smith pronalaze nanovo strast, ženi koja se cini sastavljeno, ali se raspada i skuplja, bullyingu koji je sve češći u našem društvu, te mnogim drugima.


Koncept i koreografija: Dance Company &M i Judita Franković

Kostimografija: Envy Room / Unaesthetik / Slavica Motušić

Scenografija: Nina Mia Čikeš

Grafičko oblikovanje: Dora Bilandžić i Ema Gerovac

Glazba: Aljoša Šerić i Antonija Matković Šerić (Pavel), Marko First (violina) / Balanescu Quartet: Possessed, Insomnia, Aria, Robots (Kraftwerk) / Karl Jenkins: Palladio / Jorge Méndez: Cold

Pisci: Jan Cvitkovič, Aleksandra Orlić, Dorta Jagić, Irena Matijašević, Marina Vujčić, Anatael Garay Alvarez, Davor Lovrinić, Anđelo Jurkas, Jan Cvitkovič i Željka Vujaković

Plesači i glumci: Andrea Solomun, Ema Janković, Judita Franković, Svebor Zgurić, Filip Vidović, Iva Čevizović, Dora Kokolj, Josipa Kukor (Elena Brumini), Marko Cindrić

 

ULAZNICE:

60 kuna / 50 kuna (umirovljenici, studenti)

Dobna skupina: 16+

Trajanje: 70 min

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.

Trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=5RbCCMYrfQM