ROMEO, ROMEO, ROMEO

Ples je ritual parenja.
Čak i danas u doba Tindera, Grindra i online datinga, ples nastavlja igrati središnju ulogu u tome kako mnogi od nas nalaze partnera. Ova plesna produkcija za četiri Romea (od kojih jednog utjelovljuje žena) istražuje ideju plesa kao uzbudljivo bliskog i intimnog oblika udvaranja. Svaki gledatelj može preuzeti ulogu Julije i svjedočiti nastojanju plesača da impresioniraju – svojom umjetnošću, šarmom, atletskim sposobnostima, elegantnim pokretima a povremeno ničim drugim do golim očajem. Publika dijeli scenu s izvođačima i njezine reakcije i interakcije vidljive su svima pa tako publika postaje protagonist izvedbe kojoj svjedoči.

Švicarsko-američki koreograf Joshua Monten rođen je u blizini New Yorka. Studirao je književnost i kulturnu antropologiju na Sveučilištu Duke prije nego li je otkrio ples u relativno kasnoj 20. godini. Kao plesač nastupao je u sklopu institucija poput Bern Ballett, Stadttheater Heidelberg, Öff Öff Aerial Productions i DA MOTUS! Surađivao je s koreografima kao što su Stijn Celis, Hofesh Shechter, Irina Pauls, Konstantinos Rigos i Tino Sehgal. Godine 2012. Joshua Monten osnovao je vlastitu plesnu trupu koja je ostvarila stotine izvedbi na festivalima i kazalištima diljem svijeta, uključujući Hivernales d’Avignon, Esplanade Theatre u Singapuru, Ramallah Contemporary Dance Festival, CIFCET Festival u Kairu, Festival de Danza Nueva u Limi, Krokusfestival Hasselt, Festival de Chassepierre, Švicarski dani suvremenog plesa i Queer New York International Arts Festival. Joshua Monten redovito potpisuje koreografije za kazališta, opere, balete, muzeje i programe zajednice. Njegov rad obilježen je tim susretima s raznolikom publikom i raznovrsnim oblicima umjetničkog izričaja. Radio je produkcije za balet National du Rhin, operu National de Lorraine, festival Gdańsk Dance Festival, kazališta Staatstheater Nürnberg, The Yard, Kaserne Basel, Konzert Theater Bern, centar Paul Klee i Art Basel. Njegovi radovi emitiraju se na televizijskim postajama kao što su Arte i Mezzo, a uživo ga je vidjelo više od 300.000 posjetitelja. www.joshuamonten.com

 


Koreografija: Joshua Monten
Ples: Konstantinos Kranidiotis, Max Makowski, Noa Van Tichel, Jack Wignall
Dramaturgija: Guy Cools
Kostimografija: Catherine Voeffray
Dizajn scene: Romy Springsguth
Dizajn rasvjete: Mirjam Berger
Produkcija: Verein Tough Love
Koprodukcija: Dampfzentrale Bern, Kunsten op Straat / Werkplaats Diepenheim

Dominovi festivalski programi dio su Inicijative umjetnost dostupna svima prema kojoj se ulaznice rezerviraju na udrugadomino.marketing@gmail.com, a po izlasku s izvedbe svaki posjetitelj sam upisuje cijenu na ulaznicu ovisno o svojim mogućnostima podrške odgledanom umjetničkom radu.

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.