PTERO

U materijalnom svijetu kojim smo okruženi ne možemo preživjeti sami, kao pojedinac, kao „soloˮ. Potrebne su nam veze s drugim živim bićem da bismo osjetili sigurnost i povjerenje prema okolini. Potrebni su nam rituali kojima prepoznajemo sebe i svoje. I ne samo nama već svim živim bićima.
Jatom se naziva grupa životinja koje zajedno lete, noće, gnijezde se, sele, krećući se pritom veoma sinkronizirano, gotovo ritualno. To su najčešće ptice, ali i šišmiši. Otud simbolika „ptera” – krila, pera ili dijela nalik krilu.

Nadovezujući se na prethodni autorski rad, nastavljamo istraživati percepcije, dinamike i vrste susreta između nas dviju, tražiti susrete bliskosti i suradnje, kao i točke udaljavanja i nerazumijevanja. Prihvaćanje drugog često mijenja nas same i u nama ostavlja važan trag. U tom odnosu ono što nije rečeno katkad biva važnijim od izrečenoga, ono što nije izvedeno postaje važnije od izvedenoga.


Koreografija i izvedba: Petra Chelfi, Petra Valentić
Kostimografija: Zdravka Ivandija Kirigin
Asistentica kostimografije: Petra Bobić
Glazba: Miro Manojlović
Oblikovatelj svjetla: Anton Modrušan
Fotografija: Jelena Janković, Neven Petrović
Grafičko oblikovanje: Ana Rako i Goran Raukar
PR i društvene mreže: Andreja Jandrić
Produkcija: Udruga profesionalnih plesnih umjetnika PULS, Mediteranski plesni centar
Uz potporu: Grad Zagreb, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske
Zahvala: Petra Glad Mažar, Tina Spahija, Ivana Pavlović, Martina Tomić, Nika Janković Disney, Nina Križan, Matea Bilosnić, Rozalija Alexander, Martina Nevistić

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.

Trailer: