PLESNA SUDBO

Predstava je nastala prema motivima filma Vi koji živite (scena San o medenom mjesecu) švedskog redatelja Roya Anderssona, jednog od najvažnijih suvremenih europskih redatelja.
Apsurdan, ironičan i subverzivan humor o usamljenosti i otuđenju, kaleidoskop o ljepoti, okrutnosti i banalnosti postojanja, kojima film i spomenuta scena obiluju,
poslužili su nam u građenju motiva za rad na našem projektu. Poticajan vizualni geg filma majstora nadrealizma odveo nas je u neslućene kazališno-plesne prostore. Izrazito apsurdne crnohumorne epizode s jedne strane te izrazita ljudskost likova i njihovih situacija s druge i u nama samima isprovocirale su pitanje o ljudskom ponašanju, brigama, ljubavi i snovima.
Upravo snovi jedne Anne o vjenčanju s Mickeom Larssonom, gitaristom i pjevačem grupe Black Devils govore o tome što nas čini ovim što jesmo.
Ne znamo pravi naziv našeg rada, niti ga možemo svrstati u bilo kakav žanr. Sve je za nas bilo inspirativno, ludo i suludo da bi nas na kraju dovelo do našeg vlastita Amarcorda.


Autor: Rajko Pavlić
Glazba i izvedba: Mate Matišić
Dramaturgija: Mate Matišić i Rajko Pavlić
Izvođači: Anika Cetina, Lara Frgačić, Dora Šesto, Silvija Musić
Kostimografija: Lidija Kopilaš
Majstor rasvjete: Mario Vnučec

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.