PJESMA

Plesna predstava PJESMA temelji se na Pjesmi nad pjesmama. Na tragu svog izvornika, PJESMA je suptilna meditativna koreografija u minimalističkom ključu za plesačicu. Riječ je o prvom dijelu istoimene trilogije koji, isto tako, obuhvaća govornu kompoziciju za muškog izvođača te predstavlja tekući istraživački projekt čija su tema jezični potencijali. Sva tri dijela – svaki kroz različit medij – istražuju kako biti u vezi; s nepomirljivim, tijelom, prostorom, glazbom i publikom. Jezik koji proizlazi iz živog odnosa s drugošću jest pjesma. PJESMA je ljubavna pjesma koju pišemo svakom izgovorenom riječju.

Koreografkinja, plesačica, filozofkinja i plesna pedagoginja Mala Kline, koja niz godina živi i radi u Belgiji i Sloveniji, jedno je od najprepoznatljivijih koreografskih imena svoje generacije. Kao vrsnu plesnu umjetnicu s ogromnim koreografskim opusom, Kline krasi metodološki precizno razvijena plesna praksa. Izuzetno bogat i međunarodno priznat, koreografski rad Male Kline od samih je svojih početaka nastao kao rezultat neobičnih scenskih prizora koji odolijevaju pretvaranju plesnog sadržaja u jasan, strukturiran scenski znak, već stvaraju specifične, tečne i snažne atmosfere, složene iz dosljednih i metodološki precizno uspostavljenih koreografskih organizama. Njezin rad predstavlja stalnu praksu prisutnosti, neprestani povratak u stvaralački prostor u kojem snovi na jednoj i ovdje i sada na drugoj strani neprekidno prodiru i obavještavaju jedni druge. Kline često nastupa na inozemnom pozornicama, a nagrađena je nagradama „Zlatna ptica“, „Triton“ i „Ksenija Hribar“ za koreografiju.


Koncept i koregrafija: Mala Kline
Kreacija i izvedba: Eftychia Stefanou
Scenografija i kostimografija: Petra Veber
Glazba i zvuk: Nenad Sinkauz
Dizajn svjetla i tehničko vodstvo: Jaka Šimenc
Izvršna produkcija: Ajda Kline
Produkcija: ELIAS 2069 i Mercedes Klein
Koprodukcija: Pekinpah, Center kulture Španski borci/Zavod EN-KNAP, Platform 0090 Antwerpen, Kino Šiska i Nomad Dance Academy u sklopu CoFestivala
Podrška: Ministarstvo kulture Republike Slovenije, Grad Ljubljana – Odjel za kulturu
Zahvala: Urša Sivič, Hana Vodeb, Aleš Zorec, Gašper Puntar, Mesut Arslan

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.