56. Međunarodni festival kazališta lutaka PIF / LUTANJA DOBROG HANSA BÖHMA EUROPOM

Hans Böhm kod kuće govori francuski, njemački i češki jer njegovi roditelji i služavke dolaze iz različitih jezičnih sredina. No u kampu u koji voli ići govore mu da su Nijemci najbolji, a drugi inferiorni. Tamo ima i najbolje prijatelje, posebno Karla. Čak i sviraju zajedno u bendu!
Mladi Sudeten Švejk mora poći u rat, a u glavi mu je nered. No vremena su nemilosrdna, mora odlučiti odmah, a njegove odluke mogu biti smrtonosne za njega i za druge. Dobro da zna jezik! Pogotovo češki! Takav čudan jezik, a može mu pomoći da ne bude zarobljen i izbjegne smrt… Običan mladić, nikakav heroj, iz malog mjesta u zapadnoj Češkoj (Holýšov) probija se kroz ratom razorenu srednju Europu. Njegova situacija čak i nakon rata postaje sve kompliciranija…
Što nas oblikuje? Za što smo sve sposobni zbog nagona za preživljavanje? Koliko su postojana naša moralna načela? Kazališna predstava inspirirana istinitom pričom.

KAZALIŠTE ALFA, Plzen – Češka
Kazalište za djecu koje je izravna preteča Kazališta Alfa otvorilo je svoja vrata u rujnu 1966. u objektu ALFA u ulici Americká. Kazalište je od 1970. imalo više od 100 inozemnih gostovanja. Godine 1992. preselilo se u modernu zgradu na adresi Rokycanská 7 i promijenilo je svoje ime u ono koje nosi i danas. Od 1967. suorganizira festival Skupova Plzeň. Jakub Hora ravnatelj je kazališta od početka 2015. Aktualni kreativni tim kazališta zajedno s vanjskim suradnicima i deseteročlanom glumačkom družinom zalaže se za komični oblik kazališta, a lutku i dalje promatra kao dominantnu i neobično privlačnu scensku pojavu. Kazalište se obraća širokoj publici: djeci, mladima i odraslima. Repertoar je tematski i žanrovski raznolik i uključuje sve od klasičnih i modernih bajki do svjetskih drama.

 

Predstava se izvodi u okviru 56. međunarodnog festivala kazališta lutaka PIF, u organizaciji KUC Travno. 

Više o cjelokupnom festivalskom programu potražite na mrežnim stranicama Festivala – OVDJE, a ulaznice kupite via poveznice – OVDJE.

Fotografija: Fotografija je ustupljena od izvora – KUC Travno.

 

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.