PERSONNE – DANCE INN FESTIVAL

Zajednički rad je puno ljepši kad ljudi ne rade na istoj stvari. (Laurent Goldring)

U predstavi Persona, Isabelle Schad kreira različita lica samo kroz rad ruku, omogućavajući ostatku tijela da bude zaboravljeno. (Isabelle Schad)

‘Personne’ na francuskom znači osoba, sebe. Može se prevesti i kao nitko u kontekstu ‘y a personne’ što u prijevodu znači „nema nikoga“. Latinisti su osmislili etimologiju ‘per sonare’ (kroz zvuk) riječi persona u značenja maska: kazališna maska, tragična maska, ritualna maska ili maska predaka. Kao da su u riječi “personne’ sadržani svi slojevi koje identitet može okupiti, od ideje dobrog izgleda kao ‘bien de sa personne’ do sebe, označavajući društvenu ulogu ili osobnost, karaktera na pozornici, prazne pozornice, praznine ljudskih tragova. Personne je najnoviji plod dugačke suradnje između koreografkinje Isabelle Schad i vizualnog umjetnika Laurenta Goldringa. Ono što karakterizira njihov proces rada i čini da njihove predstave postanu to što jesu je činjenica da svatko od njih radi nešto drugo na zajedničkom putu.

​Isabelle Schad, njemačka je umjetnica poznata po dugogodišnjoj suradnji za zagrebačkom plesnom scenom. Predstava Personne je treći put da se Schad, nagrađena njemačkom nacionalnom plesnom nagradom za koreografkinju godine u 2019, predstavlja na festivalu Dance.Inn.


Koncept i koreografija: Isabelle Schad, Laurent Goldring
Izvedba: Isabelle Schad
Dizajn zvuka: Damir Šimunović
Svjetlo: Emma Juliard
Tehnika: Emma Juliard, Ivan Bartsch

Kostimi: Michael Sontag, Laurent Goldring, Isabelle Schad
PR / Mediacija: Elena Basteri
Fotograf: Laurent Goldring
Izvršni producent: Heiko Schramm
Produkcija: Isabelle Schad
Rad Isabelle Schad je sufinanciran sredstvima Senata Berlin, odjel za kulturu i Europu – financiranje koncepta, NATIONAL PERFORMANCE NETWORK – STEPPING OUT koji je financiran Njemačkom Federalnom vladom za kulturu i medije kroz inicijativu NEUSTART KULTUR, Pomoć programu za ples

Hvala Wiesen 55 e.V, Rezidencijalnom Muzeju Susch i goldring-productions.

REZERVACIJA ULAZNICA: defactotheatre@gmail.com

 

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.