PALA S KONJA NA GLAVU I OZLIJEDILA LEĐA

„Show must go on!ˮ odnosi se na slučajeve kad izvođači imaju gripu, problema kod kuće ili padnu s konja na glavu i ozlijede leđa, ali može se upotrebljavati i u drugim prigodama. Izvođači moraju pronaći način da se dovuku u kazalište, jer publika čeka. Predstava se mora izvesti, bez obzira na sve.

Ali što kad nemaš ideja, nemaš vremena, osjećaš se umorno, prastaro, preranjivo, nezanimljivo, jednostavno – nikako? Kad uopće ne znaš odakle bi počeo? Smiješ li odustati? Ili jednostavno moraš smoći snage izgurati do kraja?

Ova predstava nastaje iz te muke. Ona je istovremeno rekapitulacija dosadašnjeg rada Maje Drobac i kapitulacija pred još jednim zadatkom, još jednom u nizu izvedbi koja se jednostavno mora dogoditi, ona je nemoć i nezadovoljstvo i frustracija.

Ali opet, ona je i slavlje samoproglašenih neuspjeha, tulum za socijalno nespretne, pokušaj da se progovori o strahovima i teškoćama… Jer kad možda i nemaš najbolji razlog ili poticaj za ustajanje iz kreveta, ipak ustaneš i zakoračiš. I plešeš. Zbog toga predstave nastaju. Zbog toga se događaju. Bez obzira na sve.


Autorski tim: Maja Drobac – Majda Džanić – Maja Sviben
Izvođačica: Maja Drobac
Dramaturgija: Maja Sviben
Scenografija i oblikovanje vizuala: Majda Džanić
Glazba: Adam Semijalac
Fotografija i promo video: Neven Petrović
Tehnička podrška: Marino Frankola i Duško Richtermoc
Produkcija: UPUH
Suradnja: ZPC
Financijska podrška: Ministarstvo kulture i medija RH i Gradski ured za kulturu Grada Zagreba

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.

Trailer: