Ocean (bye bye plastic)

MYKA trenutno razvija novi projekt Ocean, interaktivnu predstavu i instalaciju za obitelji koja se bavi klimatskim promjenama, održivošću i nadom u budućnost. Tema projekta je plastika u moru te nada za čistim i zdravim morem za buduće generacije. MYKA surađuje s istraživačima i znanstvenim stručnjacima u ovom području te želi razviti interaktivnu instalaciju i predstavu o znanosti i prirodnom okolišu koja je prikladna za djecu. Poput njihovih ranijih predstava, Polar Bear and Night, MYKA želi izazvati svoju publiku, djecu i odrasle, i uvesti ih u magičan, jak i senzualan svemir svoje predstave koja inovativno i oštro progovara o teškim temama te u isto vrijeme nudi nadu u budućnost. Tijekom svojih rezidencija u Danskoj i Hrvatskoj u sklopu projekta Otočka veza, umjetnice će testirati svoje ideje i istraživati kako je moguće ponovno upotrijebiti plastiku (otpad) kako bi se napravile interaktivne plastične instalacije koje potom transformiraju u plešuća bića, pejzaže, scenarije, kostime…možda i instrumente?

MYKA je plesna kompanija koju su 2013. godine osnovale plesačice i koreografkinje My Grönholdt (SE/DK) i Katya R. D. Nielsen (FO/DK) koje su 2011. diplomirale na Danish Performing Arts School. MYKA producira inovativne instalacije za mladu publiku, ali se u svojim projektima, koji se uvijek bave širim društvenim problemima, obraćaju svim dobnim skupinama, nastojeći ih izazvati, inspirirati i provocirati. Svoja iskustva prenose senzualnim i magičnim svemirima koji su inspirirani prirodom, životinjama i prirodnim fenomenima.
www.myka.dk, www.mygronholdt.wordpress.com


Prezentacija je dio inicijative Umjetnost dostupna svima prema kojoj se ulaznice rezerviraju na udrugadomino.marketing@gmail.com, a po izlasku s predstave svaki posjetitelj sam upisuje cijenu na ulaznicu ovisno o svojim mogućnostima podrške odgledanom umjetničkom radu.

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.