NEDOSTUPNO

Nedostupno se bavi svim onim što ostaje s druge strane misli, ispod kože, u nemuštim tumačenjima događajnosti, osjećaja, želja i poriva, s onim što bismo katkad zakopali negdje duboko i daleko, negdje gdje je nevidljivo, a katkad izvukli iz utrobe da se raspada na svjetlu dana i šamara nas svojom prisutnošću.

Lajtmotiv i polazište Nedostupnoga mit je o Orfeju i Euridiki te pojam podzemnoga u umjetnosti, jednako kao i pokušaj svakodnevna i osobna tumačenja što nam podzemno znači: je li riječ o mutnim i tmurnim bujicama podsvjesnoga/nesvjesnoga, događanjima s prizvukom nepoćudnoga i neprihvatljivoga ili o naizgled banalnim činjenicama poput tkiva koje se nalazi ispod kože – mišićima, krvnim žilama, kostima, živčanom sustavu?

Putem sukoba Erosa i Thanatosa istražujemo binarnosti živo/neživo, tjelesno/bestjelesno, ispred/iza, prošlost/budućnost. Te opreke čine temelj propitivanja kojima se predstava bavi, pokušavajući pronaći izlaz iz podzemlja, nadajući se da nedostupno može izgubiti negaciju.


Izvođači: Dora Kokolj, Kasija Vrbanac / Ida Jolić, Marin Lemić

Ideja i koreografija: Zrinka Lukčec

Dramaturgija: Maja Sviben

Scenografija i vizualni identitet: Majda Džanić Bogojević

Glazba: Damir Šimunović

Kostimografija: Emina Kušan

Oblikovanje svjetla: Marino Frankola

 

Odnosi s javnošću i marketing: Marin Leo Janković

Fotografije: Santana Picco

Video: Marko Dalić

Tehničko vodstvo: Duško Richtermoc

Koprodukcija: Plešimedo i Kazalište Marina Držića iz Dubrovnika u suradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture RH i zagrebačkog Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport.

 

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.

Trailer:

https://youtu.be/en5hkXCCq4g