MJESTO – otkazano

nerezidencijalni program

Mjesto je, kaže Google, dio prostora na kojem se nešto odvija. A što je s tim preostalim prostorom, je li to također mjesto ili samo prostor? U prostor se može nešto smjestiti, to je, dakle, mjesto, opet u prostoru; mjesto može biti položaj u redoslijedu, točka ili pozicija na površini.
Može, naravno, biti i posao, pa i gradić. Uglavnom, mjesto ne možete izbjeći. Ono vam pripada. No nama plesačima pripada sav taj prostor mjesta, sve njegove pozicije i značenja. Igrajući se time, nailazili smo na različita objašnjenja, jasna vjerojatno samo nama, ali zanimljiva za ispitivanje.
Kada malo razmislimo, u našem radu i stvaranju ni za što nije bilo mjesta osim za mjesto… Ili za sve je bilo mjesta osim za mjesto. Evo, zbunili smo se. Istraživanje je u tijeku. Vjerujemo da će se do stote izvedbe sva mjesta promijeniti. Međusobna, izvođačka, pa i sam prostor mjesta za izvođenje.
Gledamo na to s optimizmom i znatiželjom djece zaigrane plesom.


Koreografija: Vesna Mimica i svi po malo
Plešu: Branko Banković (Studio za suvremeni ples), Matija Gašpari (student 3. godine B.A. glume Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu), Sanja Hrgetić (ASP Vem), Linda Tarnovski (studentica 3. godine odsjeka za ples Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu)
Glazba: Kandžija, album Beton
Sanjam: S. Galović, H. Marijanović
Pjevačica: Ivana Rushaidat
Mast za duše: S. Galović, H. Marijanović
Ko te što pitao: S. Galović, M. Sašek
Sempre: Gabriella Ferri
Glazbu obradio: Siniša Tvorić
Kostimi: svi od doma
Dizajn: Robert Štimec
Svjetlo naših bizarnih ideja: Marino Frankola

Projekt je izveden uz potporu Ministarstva kulture, Gradskog ureda za kulturu i Zagrebačkog plesnog centra
Hvala kolegama iz radijske fonoteke HRT-a

 

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.

Trailer: