56. Međunarodni festival kazališta lutaka PIF / MEHANIKA DUŠE, EH MAN HE

Nolan je lutka, stoga njegov život nema smisla bez njegovih lutkara. No kad ga ožive, pita se: „Gdje je moja volja? Jesu li moji osjećaji stvarni? Kako mogu samostalno disati?“ Mehanika duše, Eh man hé predstava je koja obuhvaća neverbalni teatar, ples, mimiku i animaciju lutaka te koja prikazuje složenost malog, da disanje nije samo udah i da se duše lutaka ne razlikuju toliko od ljudskih duša.

ZERO EN CONDUCTA, La Garriga – Španjolska A GARRIGA
Zero en Conducta, Teatre del moviment projekt je iz Barcelone koji je 2011. pokrenuo José A. Puchades (Putxa) s ciljem istraživanja izražajnog potencijala različitih izvedbenih umjetnosti povezanih s pokretom. Nakon premijere izvedbe Nymio 2012., digitalne kazališne predstave koja je dobila tri glumačke nagrade, Julieta Gascón pridružila se Putxi i suodgovorna je za režiju, dramaturgiju i glumu. Godine 2014. kreirali su predstavu Allegro ma non troppo koja je nagrađena s pet međunarodnih nagrada. U veljači 2016. premijerno su izveli predstavu Brigitin posljednji ples u kulturnom centru Ateneu Popular de Nou Barris u Barceloni. Tom predstavom srednjeg formata osvojili su četiri (nacionalne i međunarodne nagrade) ali i Davida Maquedu koji im se pridružio kao asistent redatelja, koautor, dizajner i tehnički direktor. Mehanika duše (Eh man hé) njihova je prva produkcija velikog formata u zatvorenom prostoru, a premijerno je izvedena 2019. na otvaranju 30. festivala Fira de Titelles de Lleida. Predstava je dobila tri nagrade kojima se četiri mjeseca kasnije pridružila i nagrada za najbolju predstavu na prestižnom Bijenalu u Ostravi (Češka Republika). Osim toga, tog je dana nastupilo troje novih izvođača: Elena Lalucat, Pino Steiner i Amok Cor. U 2023. La Phazz, njihova najambicioznija predstava sa šest izvođača i kolosalnom inscenacijom pozabavit će se strahovima koje izmišljamo i koji nas progone.

Predstava se izvodi u okviru 56. Međunarodnog festivala kazališta lutaka PIF, u organizaciji KUC Travno. Više o cjelokupnom festivalskom programu potražite na mrežnim stranicama Festivala – OVDJE, a ulaznice kupite via poveznice – OVDJE.

 

Više o cjelokupnom festivalskom programu potražite na mrežnim stranicama Festivala – OVDJE, a ulaznice kupite via poveznice – OVDJE.

Fotografija: Fotografija je ustupljena od izvora – KUC Travno.

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.