MECHANIC OF DISTANCE – 39. TJEDAN SUVREMENOG PLESA

Kreće se iz dvorišta Zagrebačkog plesnog centra, Ilica 10, Zagreb

Ova participativna verzija predstave Mechanics of Distance poziv je građanima da se pridruže umjetniku u Šetnji Gradom, te da kroz vlastita iskustva otjelove doživljaj vlastitog grada. Ovo je poziv gledateljima na drugačiju recepciju predstave. Nastojimo iskusiti na koji način kroz pokret i ples, možemo istražiti prostor.

Pokrete i konstelacije koje definiraju izvedbu, likovni umjetnik Balázs Fischer interpretira grafičkim izričajem. Grafike i upute povezane sa njima nalaze se u knjižici koja će sudionicima pomoći da sudjeluju aktivno u realizaciji Šetnje Gradom. Uz pomoć grafika i uputstva u knjižici sudionici će moći rekreirati svih devet faza koreografije, te na ovaj način, neprimjetno, i sami postati izvođači. Sudionici Šetnje mogu, uz pomoć ove knjižice i samostalno realizirati koreografiju, te iz uloge aktivnog gledatelja prijeći u ulogu kvazi- izvođača.

Slijedeći QR kod na poleđini knjižice, sudionici Šetnje Gradom mogu podijeliti svoja iskustva i u online prostoru: uploadati fotografije o Šetnji i realizaciji koreografije.


Kreće se iz dvorišta Zagrebačkog plesnog centra, Ilica 10, Zagreb
Broj sudionika je ograničen. Potrebno je rezervirati mjesto.
Ovaj je projekt dio međunarodnog programa Perform Europe 2022.
Trajanje 45-60 minuta

Blagajna je otvorena sat vremena prije početka predstave na lokaciji izvedbe.
Rezervacije vrijede do pola sata prije početka predstave.
Rezervacije i upite šaljite na: hipptsp@gmail.com
Plaćanje: gotovina
Info: hipptsp@gmail.com

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.