KRIK

Plesna predstava Krik Novi potencijali tjelesnosti pokušaj je osmišljavanja novih ili drugačijih potencijala tjelesnosti koji izviru iz pojma tijela kao medija prirode, odnosno onog što jesmo u svojoj živoj tjelesnosti.

Pokret je to kao izazov u kojem je plesač uronjen u stihiju dodira, geste.

On je tjelesni dodir površine koji ne ostaje zabilježen ili označen u prostoru, već nastaje i nestaje u momentu.

Pokret nastaje u hipu, prepušten slučajnosti i spontanosti. On je možda improvizacija, ali je više energija koja pršti i razbacuje se prostorom.

On je više slika u momentu koja stalno nastaje i nestaje. U vječitoj je promjeni i igri između dodira i obujma, vidljivog i nevidljivog, tjelesnosti i emocionalnosti.

Je li to odgovor na nove tehnološke i kulturološke životne uvjete u kojima se tijelo pretvara u kapacitet virtualne memorije i postaje univerzumom brojeva, programa i algoritama ili na pojam idealnog tijela stvorena u laboratorijima marketinških industrija, teško je reći.

Uživamo u našem pokušaju potenciranja izvornih aspekata tijela koje osjeća i stvaranju tjelesnosti u svojem autentičnom modusu postojanja.

Možda na prvi pogled i nema vidljivijih promjena u našem plesanju nove tjelesnosti, ali naš mentalni sklop razmišljanja potpuno je izmijenjen. Očito je dug put transformacije naše tjelesnosti prema onome što smo svi zaboravili, a to je spontanost življenja.

Kakvi će biti pokret ili geste našeg tijela usmjereni prema spontanosti življenja, tek treba vidjeti.

Spremni smo prihvatiti taj izazov.


Autor i koreograf: Rajko Pavlić
Glazba: David Lang
Kostimi: Nikolina Ribarić
Svjetlo: Mario Vnučec
Izvođačice: Lara Frgačić, Nataša Kustura, Silvija Musić, Dora Šesto

Koprodukcija: Ansambl slobodnog plesa Liberdance i ZPC

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.