KRENULI SMO ONDJE SMO BILI

Krenuli smo ONDJE smo bili je je plesna predstava za dva izvođača i baterijske lampe. Koregorafiju čine jednostavne radnje, usredotočene na interakciju slike/pokreta svjetla i tijela. I kao što su izvođači istovremeno operatori i glumci, tako je i svjetlo. S vremena na vrijeme, pokret postaje glavni igrač te se počinje promatrati kao entitet, tijelo. U drugom slučaju, osvjetljava tijelo ili lokaciju. Izvedba se temelji na logici zrcaljenja, što znači da je svaka radnja uvijek odraz nečega od prethodne radnje. Rezultat je detaljna izvedba u kojem su svaki korak, lokacija i akcija precizno izmjereni te doprinose cjelokupnom vizualnom, glazbenom i ponekad čarobnom iskustvu.

Özlem Alkis stvara transdisciplinarne formate i predstavlja svoj rad u različitim medijima: pozornica, instalacije i video. Godine 2003. je studirala u „ex.e.r.ce“ programu na  Centre Chorégraphique National de Montpellier, a 2012. je upisala diplomski studij plesa u Kölnu.

Maayan Danoch je dodiplomski studij završila 2008. na salcburškoj Akademiji eksperimentalnog plesa, a diplomu je stekla 2015. na temu Plesna diseminacija na Akademiji glazbe i plesa u Kölnu. Maayan podučava ples, piše znanstvene radove te vodi radionice o odnosima između verbalne i fizičke artikulacije u kreativnom procesu pri plesnim školama i centrima.


Concept and choreography: Özlem Alkis, Maayan Danoch
Performance: Maayan Danoch, Ivan Mijacevic
Music: Ivan Mijacevic
Light and space assistance: Miha(sonda3)
Production: Özlem Alkış, Maayan Danoch
Co-production: tanz.tausch Festival
Supported by: Kunststiftung NRW, ZAIK and tanz.tausch Festival
The performance takes place in the frame of X-YUGO TOUR that is supported by the Senatsverwaltung für Kultur und Europa.

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.