JOŠ JEDNA PLAČLJIVA IGRA 

Plačljive igre vjerojatno su najprepoznatljiviji rad slovenske umjetnice Irene Tomažin Zagoričnik koji je po posljednji put, s izvanrednim odjekom kod publike, izveden na festivalu Druga Godba 2012. godine. Još jedna plačljiva igra, s nadimkom ‘iT’, sadržajno se nastavlja te proširuje raniju ideju projekta korištenjem glazbe kao kontrapunkta fragmentima teksta i stihova miješanjem glasa, melodije, monologa, dijaloga, zapisa, kao i petlji poništenih bukom ili, pak, rafiniranih u izolaciji.


Irena Tomažin Zagoričnik slovenska je izvođačica, koreografkinja i edukatorica glasa. (Srčanu) jezgru njenog rada predstavlja glas u različitom oblicima postojanja. Započevši vlastito plesno obrazovanje iz poriva za kretanjem i oslobađanjem unutarnjih napetosti i nadahnuća, njezina izvedbena praksa od tada se preusmjerava prema istrazi oko utjelovljenog glasa. Njezin je govorni rad uvijek tjelesan, povezan je s tijelom, gestom/plesom i prostorom, ali je istovremeno vrlo orijentiran na zvučne teksture glasa. Njezina se praksa manifestira u obliku misli, pjesme, događanja izgovorenih riječi i eksperimentalnih koncerata, kao i kroz režiju plesa i kazališnog rada. Ponekad to proizlazi iz susreta i suradnje s drugim umjetnicima, ponekad kad smo sami pri čemu se stvara prostor za slušanje onoga što je izvana i iznutra.

Kao edukatorica, Irena regularno održava radionice po čitavoj Europi, konkretno u Francuskoj, Njemačkoj, Engleskoj, Švicarskoj, Švedskoj, Belgiji, Srbiji, Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji, Italiji, Mađarskoj, Poljskoj, Austriji, Japanu, Libanonu, Iranu, Grčkoj, Bosni i Hercegovini, Slovačkoj, kao i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.