ISCJELITELJI

Zadaća je umjetničkog tima Iscjelitelja otkriti i ukloniti situacije, neriješene probleme, emocionalne i energijske stagnacije koje su se mogle nakupiti u zidovima prostora u kojem se odvija ova predstava. U ovom je slučaju crni studio Zagrebačkog plesnog centra pomno ispitan: kakvu povijest ima ovaj prostor i kako se nosi sa svojom trenutačnom funkcijom prostora plesnog kazališta?

U ovom koreografskom radu, kombinirajući fantastiku s povijesno-dokumentarnim elementima, stvara se podloga za suptilni humor, umjetnička gesta kojom se poziva na želju za različitim vizijama i maštom svijeta u kojem živimo. Predstava Iscjelitelji nastaje kao koprodukcija između organizacije Public in Private iz Berlina (www.publicinprivate.com) i Studija za suvremeni ples iz Zagreba (www.ssp.hr). Originalna ideja bila je istodobna scenska suradnja Iscjelitelja iz Berlina i Zagreba. Zbog koronavirusa suradnja se nije mogla odvijati prema planu, a dva tima Iscjelitelja zasad nastupaju odvojeno. No predstava je kreirana i razvijana s obama timovima podjednako. Prvi nacrt djela napravljen je u bliskoj suradnji s Darkom Dragičevićem tijekom serije događaja Flutgraben Performances #1 u 2019. godini (www.flutgrabenperformances.org).


Koncept i koreografija: Jasna L. Vinovrški
Izvedba: Ana Vnučec, Branko Banković, Martina Tomić
Oblikovanje svjetla: Catalina Fernandez
Scenografija: Clément Layes
Kostimografija: Malena Modeer
Asistentica koreografkinje: Dina Ekštajn
Asistentica izvedbe: Mia Stark
Produkcija Public in Private / Jasna L. Vinovrški (www.jasnavinovrski.com) u koprodukciji sa Studijem za suvremeni ples (www.ssp.hr) i Tanzfabrik Berlin (www.tanzfabrik-berlin.de).

Projekt financijski podupiru: Berlin Senatsverwaltung for Culture and Europe, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Hvala studentima (prva godina, 2019) plesnog odsjeka Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, umjetnicima performansa Flutgraben iz 2019. i mojoj majci Slavki Vinovrški.

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.