Isabelle Schad:DVOSTRUKI PORTRET (DE)

Dvostrukim portretom Isabelle Schad nastavlja seriju radova u kojima kreira precizne osobne portrete specifičnim pristupom tjelesnosti plesača, modelirajući ritam i energiju u koreografsko iskustvo.

Dvostrukim portretom, odnosno portretom za Przemysława Kamińskoga i Nira Vidana, želi se oblikovati solo za dvije osobe: njihova tijela, pokrete i subjektivne ritmove. Tijelo pronalazi produljenje u drugom tijelu. U promjenjivim međuovisnostima kreira se prostor dijeljenja koji definira sebe i drugoga, intimnost i brigu, sudarajuće sile i nasilje, tako stvarajući mrežu poveznica. Rad se poigrava nekim aspektima slika Francisa Bacona, kompleksnošću njihova vizualnog ritma, njihovim intenzitetom i neposrednošću. Dvostruki portret postavlja pitanja o nasilju i senzualnosti, ulozi temporalnosti, odnosu prema sebi koji se proširuje na drugoga i u svijet.

„Prizori se uvijek nalaze negdje, hibridni su i nikada se ne mogu jasno definirati. Čim prizor počinje progovarati o nečemu što svatko u publici može prepoznati, želim ga promijeniti. Ili odbaciti.” (Isabelle Schad, iz intervjua s Wolfgangom Hornom, Theater: Ein Fest!, Tanzplattform Deutschland 2016, 3sat)

Isabelle Schad, njemačka koreografkinja i izvođačica. Živi u Berlinu. Suosnivačica je projekata / otvorenih kolektiva Good Work i Praticable kojima se povezuju razne prakse i istraživanja i istodobno ispituju načini produkcije. Suorganizatorica je radnog prostora Wiesenburg-Halle u Berlinu. Studirala je klasični balet u Stuttgartu te surađivala s brojnim koreografima, sve do 1999. kad je počela razvijati samostalne projekte. U istraživanju se bavi tijelom i njegovom materijalnošću, tijelom kao procesom, prostorom i mjestom, odnosima tijela, koreografije (re)prezentacije, oblika i iskustva, tjelesnom praksom kao mjestom učenja, zajednicom i političkim angažmanom. Njezini projekti na granici su plesa, performansa i vizualne umjetnosti, a prikazuje ih u međunarodnom kontekstu (u cijelom svijetu surađuje s lokalnim podružnicama Goethe-Instituta, međunarodnim festivalima, njemačkim plesnim platformama i dr.). Svakodnevno prakticira zen shiatsu i aikido.

Cijena ulaznice: 50 kn / 25 kn s popustom*

Dvostruki portret / Love will tear us apart – 60 kn / 40 kn s popustom*

Festivalska ulaznica (tri predstave) – 100 kn / 50 kn s popustom*

*Popust vrijedi za studente svih umjetničkih akademija, članova HDDU-a, UPUH-a i PULS-a te za srednjoškolce svih plesnih škola u Zagrebu.

Rezervirajte ulaznice putem mail adrese: danceinn@mail.com


Koncept i koreografija: Isabelle Schad

Koreografska suradnja, izvedba: Przemysław Kamiński, Nir Vidan

Dramaturška potpora: Saša Božić

Oblikovanje zvuka: Damir Šimunović

Oblikovanje svjetla: Bruno Pocheron

Kostimi: Charlotte Pistorius

Slika: Thomas Henriksson

Producent: Heiko Schramm

Producent za De facto kazališnu grupu: Andrea Remetin

Produkcija: Isabelle Schad

Koprodukcija: HAU / Hebbel am Ufer, De facto kazališna grupa, Zagreb

Fotografija: Isabelle Schad

Projekt je financiran uz potporu Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport Grada Zagreba, Ministarstva kulture RH, Grada Berlina – Senat Berlina, Ured za kulturu i Nationales Performance Netz (NPN): Koprodukcijski fond za ples potpomognut sredstvima Federalnog povjerenstva za kulturu i medije, na temelju odluke njemačkog Bundestaga i Wiesen55 e. V.

Posebne zahvale: Volker Hüdepohl, Maja Svartåker i Uferstudios Berlin

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.