IMAM TE

program Koreospektar

U institucionalnim okvirima strah je postao sredstvo borbe za prevlast na svim mogućim frontovima društvenog života. Posebno nas je zanimao fenomen iracionalna straha koji egzistira rame uz rame s racionalnim strahom.
Strah od nevidljiva neprijatelja, strah od predatora, strah od smrti, strah da ćemo predugo živjeti, strah da ćemo ostati bez love, strah da imamo previše, strah od drugih, strah da ne ostanemo same, strah da ne živimo s majkom u njenim poznim godinama, strah da ćemo biti zaboravljene, strah od klimatskih promjena, strah da nam ne padne cigla na glavu, strah da će nas vlasti izdati.
Strah od straha.
Razne neizvjesnosti s kojima se susrećemo neiscrpan su izvor sredstava za manipulaciju. Čovjek-marioneta opet je strah kompenzirao ovisnošću.
U potpunoj disperziji straha tražimo utočište jedna u drugoj, što nas dovodi do hiperovisnosti. Zaigranim istraživanjem odnosa tih dvaju subjekata dodirujemo ekstreme ljudskog ponašanja, dopuštajući pojave arhetipskih slika i stereotipa. Testiramo granice intimnog prostora te intimnog prostora u kontekstu pozornice. Putujući osobnim anegdotama u potrazi za jasnom tjelesnom manifestacijom straha, dešifriramo plesni vokabular i nove kodove kretanja.


Koreografija i izvedba: Jovana Zelenović i Margareta Firinger
Rasvjeta: Dina Marijanović
Glazba: Luka Čapeta
Oblikovanje plakata: Chiara Marolla
Grafičko oblikovanje: Andrea Bratić
Umjetnička podrška: Viktoria Bubalo
Najavni video: Karla Kocić
Fotografija: Silvija Dogan / Jelena Janković

Predstava je nastala u produkciji Udruge profesionalnih plesnih umjetnika PULS, koprodukciji Zagrebačkog plesnog centra te uz podršku Zagrebačkog plesnog ansambla.
Hvala Nikolini Rafaj, Petri Valentić, Nini Križan i Šimunu Stankovu.

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.

Trailer: