IGRALIŠTE 22

program Koreospektar
Istovremeno potaknuti melankolijom i radošću koje u nama bude sjećanja na neka davna, zaboravljena igrališta iz naših djetinjstva, stvaramo novo igralište u sigurnom prostoru kazališta. Igralište 22 u dvama medijima – plesu i zvuku – želi zabilježiti i uhvatiti prolaznost vremena i odati počast susretu i igri.
Preispitujemo kontraste između ispunjenog i praznog te osjećaj pripadnosti naspram osjećaja otuđenosti koristeći se osobnim i kolektivnim sjećanjima na prostore igrališta. Svjedočeći krizi kroz koju kazalište prolazi u vremenu sve većeg populariziranja drugih medija i brzog konzumiranja sadržaja, težimo usporiti i usmjeriti vlastitu pozornost te ponuditi gledateljima mogućnost da svoju pozornost usmjere na praćenje jednog sadržaja. Želja nam je ovim projektom vratiti se tvorničkim postavkama koristeći se samo dvama elementima – plesom i zvukom.

Koreografija: Jovana Zelenović u suradnji s Margaretom Firinger
Izvođači: Margareta Firinger, Jerko Jurin
Glazba: Jerko Jurin
Fotografija / Video: Dora Fodor
Oblikovanje plakata: Matija Blašković
Trailer: Neven Petrović
Produkcija: Udruga profesionalnih plesnih umjetnika PULS
Koprodukcija: Zagrebački plesni centar

Projekt je ostvaren u okviru ZPC-ova razvojno-produkcijskog programa KOREOSPEKTAR 2023. Program i projekte poduprli su Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Zagreb te Zaklada Kultura nova.

Show less

Sljedeće izvedbe:

02/02 20:00
Kupi ulaznice
03/02 20:00
Kupi ulaznice

Trailer: