I intend to sing

Jule Flierl predstavlja istraživanje i praksu vokalnog plesa u sklopu prvog ponavljanja serije Amazonas.

Što je vokalni ples i zašto je važan? Što je ples o glasu? Jule Flierl podijelit će svoje spoznaje o upotrebi glasa u plesu kao obliku političkog osnaživanja, alatu za transpovijesnu interakciju i načinu širenja plesa u nevidljivo, među ostalim njegovim upotrebama i utjecajima. Format događanja spaja predavanje, instalaciju i izvedbu.

U predavanju I Intend to Sing Jule Flierl predstavlja svoje istraživanje iz tjelesne i povijesne perspektive.

Istražujući glas kao ples, Jule Flierl pita se je li glas dio njezina tijela ili u trenutku izražavanja postaje objektom koji se potom vraća natrag u tijelo. Njezina praksa oscilira između materijalnosti transcendentna i bestjelesna glasa i nerazumna i brutalna glasa te prijelaza u glas kao označitelj, verbalno adresiranje, moderiranje i objašnjavanje.

Umjetnica započinje nekoliko dijaloga s glasovima koji ju okružuju: kritičara, programera, člana žirija i nekih figura plesne povijesti. Zazvani su glasovi u odnosu sprege i uzajamnosti. Ponovnim izvođenjem povijesnih vokalnih plesova granice između njezina glasa i glasova predaka vokalnog plesa nestaju i autorstvo se zamućuje: čiji to glas slušamo?

CIJENA ULAZNICE: 50,00 kn

Cijena ulaznice za članove strukovnih udruga UPUH i PULS, polaznike edukativnih programa: 40,00 kn

Cijena ulaznice za grupne posjete: 30,00 kn


Koncept/koreografija/izvedba: Jule Flierl

Dramaturgija: Mars Dietz

Fotografija: Dieter Hartwig

Video: Marc Seestaedt

Produkcija: Claire Vivianne Sobottke / Amazonas #1

photo: Dieter Hartwig

Premijera: 3. veljače 2017 u Sophiensæle u Berlinu

 

Vokalni plesovi Jule Flierl povezuju i razdvajaju glas od tijela u pokretu. Koristeći se somatskim metodama glasa i tijela, stvara čudovišna, kiborzima nalik, predjezična zvučna tijela. U najnovijem solu Operation Orpheus bavi se disocijacijom glasa od tijela, aktivirajući prostor zvukom i posredovanjem anakronističkih konvencija pokreta i glasa. Solo je u sezoni 2015/2016. prikazan u galeriji LaPanacée Montpellier, Nacionalnom koreografskom centru Montpellier, Dock11 u Berlinu, na festivalima In Between u Wrocławu, Impulstanz u Beču, Nepravodobno u Teheranu, Le Grand Huit u Nantesu i Tanznacht u Berlinu.

 

Jule Flierl radila je kao go-go plesačica u turskom baru za homoseksualce, tumačila glavnu žensku ulogu u njemačkom filmu Führer Ex, studirala suvremeni ples na Salzburškoj eksperimentalnoj plesnoj akademiji i kao plesačica surađivala s Christine Borch, Martinom Nachbarom, Ibrahimom Quraishijem, skupinom Gintersdorfer/Klaßen i Tinom Sehgalom.

 

Godine 2015. završila je studij koreografije u sklopu programa E.X.ER.C.E. u Montpellieru, intenzivirajući istraživanje o povijesti glasa plesača i konvencija prikazivanja. Proučava somatsku glasovnu tehniku Lichtenberger, koja je temelj njezina vokalnog rada.

 

Dobitnica je stipendije DanceWeb u 2015. i stipendije Berlinskog senata za arhivsko istraživanje zvučnih plesova Valeske Gert. Nedavno je izvodila izvedbeno predavanje I Intend to Sing u berlinskoj Sophiensæle, u kojem se bavi zapisima povijesnih vokalnih plesova i njihovim tumačenjem.

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.

Trailer:

https://vimeo.com/207115232