HIGH SPIRITS

PREDSTAVA HIGH SPIRITS temelji se na kretanju kroz liričan pokret potenciran plesnim skokovima koji dosežu “uzvišenu energiju”. Inspirirana je radom Mercea Cunninghama, ekspresionizmom i apstraktnom narativnosti. Evocira i preispituje slobodu pod kolektivnom supresijom, čistu prisutnost, lirski kaos, paralelne svemire, organski pokret, skorove i formacije, folklorne i spiritualne plesove, životne promjene i snažnu žensku energiju transformacije. Sloboda se očitava u nepostojanju dubljeg značenja i govora o ičemu specifičnom, a gradnja plesnih narativa ne podilazi niti jednoj dominantnoj umjetničkoj, filozofskoj i estetskoj struji, osim sustavu koji je bio intuitivno izgrađen tijekom procesa rada na predstavi.

PROJEKT HIGH SPIRITS ujedno je plesna predstava i serija filmova koja dokumentira “denfesite” kroz njihove tri međunarodne rezidencije pod okriljem Be SpectACTive! projekta. Tri desetominutna dokumentarna filma bilježe proces rada na predstavi “High Spirits” premijerno izvedene u York Theeatre Royalu 30. listopada 2018. te radionicama DENF kolektiva s lokalnim zajednicama koje su se odvijale u Bakelit Multi Art Centeru u Budimpešti i tijekom Kilovatt festivala u Sansepolcru.

DENF je kolektiv hrvatskih plesača, pedagoga, koreografa, fotografa, kustosa i dizajnera; Filipa Bavčević, Martina Granić, Maja Jakuš-Mejarec, Irena Tomašić, Josipa Štulić and Mia Zalukar; formiran kako bi djelovao u sferi plesnog i vizualnog izričaja te pokazao njihov interdisciplinarni rad. Iako obnavljaju nasljeđe suvremenog plesa i koriste snažnu infrastrukturnu podršku, njihov rad je uglavnom povezan s Internet estetikom dočaravajući plesački eskapizam suprotan od današnje Internet estetike “otuđenja”. “Denfesitas Slay Hard”, nisko budžetna serija fotografija i videa objavljena tijekom 2016-2017. ukazuje na melankolični odraz na radno okruženje. “High Spirits” je projekt koji uključuje kretanje kroz plesne skokove, a realiziran je u formi plesne predstave te serije filmova koji dokumentiraju “denfesite” kroz njihove tri međunarodne rezidencije pod okriljem Be SpectACTive! projekta.

www.instagram.com/denfcollective
www.facebook.com/DENFCOLLECTIVE
denf.tumblr.com


IMPRESUM:

Koreografija, Kostimografija, Scenografija: Martina Granić
Izvode: Mia Zalukar, Filipa Bavčević, Josipa Štulić
Glazba: Aldo Orlić Zolium

Oblikovanje plakata: Maša Poljanec
Oblikovanje svjetla: Marino Frankola
PR fotografije: Hrvoje Zalukar
PR fotografije za plakat: Karla Jurić
Fotografije izvedbe: Iva Korenčić
Snimanje filmova i trejlera: Hrvoje Zalukar, Dario Matić
Montaža filmova i trejlera: Eva Milković
Kolor korekcija trejlera: Mario Mlakar Sara Salamon
Izrada kostima: NTS Sportswear, Katarina Tešija
Izrada maski i scenografije: Miljenko Sekulić
DENF kolektiv: Josipa Štulić, Martina Granić, Mia Zalukar, Filipa Bavčević, Maja Jakuš-Mejarec, Irena Tomašić

Produkcija: Plesni kolektiv d_lc
Pokrovitelji: Ministarstvo Kulture RH, Grad Zagreb
Ko-produkcija: Udruga Domino
Suradnja: Zagrebački plesni centar
Partneri projekta: Kilowatt Festival, York Theatre Royale, Bakelit Multi Art Center
Međunarodne rezidencije u sklopu projekta Be SpectACTive! uz podršku Kreative Europe

Inozemna premijera: York Theeatre Royal, 30. listopada 2018.
Hrvatska premijera: Zagrebački plesni centar, 21. prosinca 2018.
Trajanje: 50 min

 

 

 

 

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.

Trailer:

https://youtu.be/wz56h0z7xWE