HEROES

Heroes je nova predstava Brune Isakovića i Mije Zalukar kojom zalaze u svemir prepun intimnih pitanja o smislu svega onoga što znamo i, pogotovo, svega onoga što ne znamo da nas čeka u budućnosti.
Znakovit je naslov predstave, ne samo jer daje naslutiti da ona svoju inicijalnu referentnu točku traži u liku, djelu i mitologiji Davida Bowiea, već jer “herojima” otvara mogućnost postojanja u nekim drugim dimenzijama. U potrebi da pobjegnemo od lavine informacija s kojima se suočavamo svakodnevno i od odgovornosti prema prijetnjama koje trenutno bacaju sjenu na našu planetu mi se okrećemo prema zvijezdama i bježimo u svemir. Prepoznatljiv stih “we could be heroes, just for one day” ne ostavlja nas samo u domeni lake pop-pjesme koja nam ne izlazi iz glave već prerasta u poruku koja nam dolazi iz naše vlastite budućnosti.
Autorski i kreativni tim ove predstave istražuje povezanost onoga što gledamo na sceni i onoga što najčešće ne vidimo u sebi. Neizbježno dolazimo do moralnog i etičkog smisla današnjih heroja jer sve dublje moramo kopati u svojim generacijskim posrtanjima da bismo rekonstruirali onakvu sliku svijeta koja bi nas natjerala da zaista povjerujemo onima koji ga strastveno žele spasiti. Ova nas predstava vodi na putanju propitivanja kakve su to naše revolucije danas i kakve (anti)heroje zapravo zazivaju?

Autori: Mia Zalukar, Bruno Isaković
Izvode: Gendis Putri Kartini, Mateja Miković
Oblikovanje zvuka: Hrvoje Nikšić
Oblikovanje svjetla: Saša Fistrić
Kostimografija: Ana Fucijaš
Tekstovi: Lidija Deduš
Asistent heroja: Lucija Barišić
Oblikovanje videa: Dragan Đokić
Izrada kostima: Aleksandra Jurisic Rastović
Izvor fotografija: NASA, STScI

Produkcija: Udruga Domino, Malo Sutra, 2023.
Partner: Zagrebački plesni centar 

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.