FLOW – Compagnie Linga (CH)

gostovanje

Flow plesne kompanije Linga predstava je nadahnuta začuđujućim skupnim kretanjem životinja, na primjer, jata riba ili ptica, ili roja kukaca. Te fleksibilne i fluidne formacije, koje mogu u hipu promijeniti brzinu i smjer kretanja, i pritom sačuvati prostornu usklađenost, preispituju zakone odnosa između pojedinačnih pripadnika skupine i koordinacije njihovih pokreta. One su nas potaknule na novu koreografsku dinamiku koja se temelji na kolektivnoj svijesti o kretanju u prostoru. Flow je ujedno i naša prva suradnja s francusko-korejskim glazbenim dvojcem Keda, koji sačinjavaju E’ Jung-Ju i Mathias Delplanque, poznatom po spajanju zvukova geomunga (tradicionalnog korejskog drvenog glazbala sa šest žica) s teksturama i ritmovima suvremene elektroničke glazbe. Uz originalnu glazbu koja se izvodi uživo na pozornici, svojim plesačima i gledateljima jamčimo nesputano, neobično kinestetičko iskustvo.

“… poetičnim oscilacijama, naglim promjenama smjera, valovitim ili trzavim pokretima, izvođači istražuju pravila ponašanja, dekodiraju njihove nagonske varijacije, ispituju odnose između pojedinca i skupine…” Natacha Rossel, 24 heures, 01.03.2018.

Flow je uzbudljiva predstava o odnosu između pojedinca i skupine, i granicama između strukture i nagona. Oduševljenje gledatelja koji na kraju predstave plješću duže od pet minuta apsolutno je opravdano.” Renzo Francabandera, Paneacquaculture, 11.12.2019.


Koncept i koreografija: Katarzyna Gdaniec i Marco Cantalupo
Izvedba: Aude-Marie Bouchard, Ai Koyama, Valentin Goniot, Clélia Mercier, Csaba Varga, Cindy Villemin
Svjetlo: German Schwab
Glazba: Keda (Mathias Delplanque, E’Joung – Ju)
Scena: Emilien Allenbach, Geneviève Mathier, Grégory Gaulis
Kostimi: Geneviève Mathier
Administracija: Françoise Oehrli
Fotografija: Gert Weigelt, Michel Bovay
Koprodukcija: Compagnie Linga i L’Octogone Théâtre de Pully (Švicarska)

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.

Trailer:

Flow - teaser from compagnie linga on Vimeo.